Mănâncă picant ca să-ţi desfunzi nasul
1 Ameliorează răceala şi gripa. Capsaicina conţinută de ardeiul iute te ajută să transpiri şi calmează disconfortul dat de simptomele răcelii, gripei şi sinuzitei. Iar dacă ai nasul înfundat nu va trebui să mai epelezi la picături pentru a putea respira.
2 Îmbunătăţeşte circulaţia. Alimentele picante sunt bogate în vitaminele A şi C, care contribuie la întărirea pereţilor vaselor de sânge.
3 Ajută digestia. Mâncarea picantă creşte secreţia de acid hidrocloric din stomacul tău. Iar capsaicina ajută la uciderea bacteriilor precum Helicobacter Pylori. Totuşi, dacă ai un stomac sensibil, trebuie să ai grijă şi, eventual, să iei un medicament antiacid.
4 Îţi face respiraţiea uşoară. Ardeii iuţi acţionează ca un expectorant şi îţi pot fi de folos dacă suferi de astm, bronşită cronică, emfizem, sinuzită şi alte probleme respiratorii.
5 Schimbă starea de spirit. Ardeii iuţi cresc nivelul de endorfine şi serotonină care îţi dau o stare de bine şi, de asemenea, au capacitatea de a alunga depresia şi stresul.
6 Îţi asigură un somn liniştit. Cercetătorii australieni au descoperit că persoanele care consumă mâncare picantă au mai puţine probleme cu somnul. Mai mult, nu vei mai avea dificultăţi cu trezitul dimineaţa şi vei avea mai multă energie în timpul zilei.
7 Te scapă de kilogramele în plus. Tot capsaicina, din ardeiul iute, este şi aici de vină deoarece accelerează metabolismul şi ajută organismul să ardă mai rapid caloriile. Mai mult, studiile au arătat că persoanele care consumă mâncare picantă se rezumă la porţii mai mici, iar asta înseamnă un număr de calorii mai mic.