Ceaiul verde diminuează efectul medicamentelor pentru inimă
Ceaiul verde poate face ca medicamentele de tensiune să fie mai puţin eficiente. Acesta este însă o bună alegere pentru persoanele care nu suferă de hipetensiune, potrivit “Daily Mail”.
Persoanele care au probleme cu tensiunea şi iau tratament trebuie să ştie însă că ceaiul verde diminuează efectul medicamentelor betablocante, cum ar fi corgard (nadolol)!
Cercetătorii îi sfătuiesc pe cei care iau corgard să evite ceaiul verde şi îi avertizează pe cei care preferă populara băutură că aceasta poate diminua efectul şi al altor medicamente din cauza conţinutului său de cafeină. La aceste concluzii au ajuns cercetătorii japonezi de la Fukushima Medical University care au măsurat tensiunea la zece bărbaţi şi femei după ce au băut ceai verde şi au luat corgard (nadolol).
S-a constatat, astfel, că efectul medicamentului de a scădea tensiunea a fost mai scăzut. Şi alte alimente, cum ar fi sucurile de portocală, măr şi struguri, pot afecta efectul medicamentelor de tensiune, celor împotriva alergiilor şi al antibioticelor.