Cum tratezi problemele părului iarna


    Aerul uscat și temperaturile scăzute deshidratează părul, care-și pierde strălucirea și devine aspru
Aerul uscat și temperaturile scăzute deshidratează părul, care-și pierde strălucirea și devine aspru

Sezonul rece poate fi un coșmar pentru podoaba ta capilară. Îl usucă şi îi răpește din volum, din strălucire și din vitalitate. Află din articolul nostru ce trebuie să faci pentru a evita aceste probleme.

Vârfurile despicate, firele rupte, scalpul uscat și părul cu tendință de îngrășare sunt câteva dintre neplăcerile care-ți dau bătăi de cap în sezonul rece. Precum pielea, și părul are de suferit din cauza vântului nemilos sau a gerului năpraznic. Îți venim în ajutor cu câteva trucuri simple care te vor ajuta să-l protejezi de vremea capricioasă.

Un volum de invidiat

Beretele, pălăriile și căciulile te apără de frig în perioada iernii și sunt utile dacă vrei să previi uscarea părului. Însă tot ele sunt cele care îi „fură" din volum. Ce e de făcut? Folosește un șampon cu o formulă specială pentru mai mult volum, cum sunt cele pe bază de colagen sau de extract de mătase. Întăresc firul de păr de la rădăcină și, astfel, acesta își va recăpăta vitalitatea.

Vârfuri despicate? Au fost odată!

Aerul uscat și temperaturile scăzute deshidratează părul, care-și pierde strălucirea și devine aspru. Nici produsele de coafare nu sunt de ajutor, ci, dimpotrivă, grăbesc deteriorarea structurii firului. Stratul de keratină se subțiază, iar, drept consecință, firul se despică la vârf. Poți preveni uscarea podoabei capilare dacă urmezi un ritual adecvat de îngrijire.

Folosește în lunile de iarnă un șampon cât mai hidratant cum sunt cel din extract de urzică şi cel îmbogățit cu keratină. După șamponare, aplică un balsam regenerant și lasă-l să acționeze câteva minute. Acesta hrănește firul de păr în profunzime și închide cuticulele de la suprafață, scăzând astfel riscul deshidratării.

Electrizarea, o problemă de sezon

Tot din cauza aerului prea uscat și a purtării căciulilor, te confrunți și cu electrizarea părului. Prin urmare, firele „refuză" să mai stea la locul lor. Pentru a le „îmblânzi", folosește un tratament capilar hrănitor. Poți alege produse care conțin ulei de jojoba sau ulei de ricin, întrucât ajută la fortificarea firelor, fără a le încărca. De asemenea, renunță la periile din metal și schimbă-le cu unele din lemn sau din bambus, care au o acțiune mai delicată.

Află mai multe trucuri pe clicksanatate.ro

FotoJet (3) jpg
Oana Roman si Isa jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
oana zavoranu si sotul
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
image
image
image
image
image
image
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock