Pentru a avea o inimă sănătoasă, faceţi schimbări în stilul de viaţă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dacă nu aţi făcut schimbări în modul vostru de viaţă, pentru a avea o inimă mai sănătoasă, dacă n-aţi renunţat la fumat, n-aţi optat pentru un regim alimentar echilibrat şi nu v-a preocupat mişcarea, până la împlinirea vârstei de 50 de ani, acum este firesc să fiţi preocupaţi de aceste aspecte.

 În mod deosebit, la această vârstă trebuie să vă cunoaşteţi nivelul tensiunii arteriale şi al colesterolului, precizează dr. Oscar H. Franco, de la Centrul Medical al Universităţii Erasmus, din Rotterdam. În pledoaria sa pe tema unei vieţi sănătoase, dr. Franco, fiind şi purtătorul de cuvânt al Societăţii Europene de Cardiologie, subliniază faptul că viaţa sănătoasă este cea mai bună soluţie prin care se reduc riscurile cardiovasculare, în paralel cu un tratament medicamentos pentru reducerea colesterolului. 

Din păcate, şi atunci când se aplică aceste măsuri de prevedere, sunt persoane care pot suferi atacuri de cord. Pentru bărbaţi, riscul de infarct se manifestă în jurul vârstei de 50 de ani, în timp ce pentru femei, acest risc poate să crească în preajma vârstei de 60 de ani. Dr. Franco atrage atenţia că modul în care se manifestă infarctul diferă şi în funcţie de sex. De exemplu, nu toate femeile realizează momentul în care pot suferi un infarct, pentru că în cazul lor nu apare durerea puternică din piept, pe care o resimt bărbaţii. În opinia renumitului cardiolog, aşa se explică faptul că unii medici nu cred că şi femeile sunt la fel de predispuse la atacurile de cord, ca şi bărbaţii.                

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net