Perele protejează copiii de răceli!
Pe lângă apă, celuloză, grăsimi şi clorofila, perele conţin şi săruri minerale, calciu, fosfor, potasiu, fier, dar şi multe vitamine.
Păstrează colesterolul în limite normale
Datorită acestor componenente, perele au fost indicate de către nutriţionişti în diferite tratamente. Principalele proprietăţi ale perelor sunt cele diuretice, laxative, remineralizante, nutritive şi astringente.
Astfel, perele pot fi întrebuinţate în tratarea afecţiunilor renale, a bolilor cardiovasculare, pecum şi în prevenirea gripei, a virozelor respiratorii şi a deficienţelor imunitare.
Fiind bogate în vitamina C, perele au proprietăţi antioxidante şi sunt declarate „soldăţeii" organismului, pentru că ne protejează de daunele provocate de radicalii liberi.
Mai mult, acestea întăresc sistemul imunitar şi protejează copiii de răceli şi viroze de sezon. O pară aromată şi zemoasă înlătură stresul acumulat după o zi de muncă.
Datorită fibrelor alimentare, ele ne sunt de ajutor în păstrarea în limite normale a colesterolului şi implicit, protejează organismul de afecţiunile cardiovasculare, dar ajută şi în menţinerea greutăţii.
Fructele se consumă proaspete, fără a li se îndepărta coaja. În cazul persoanelor cu stomac sensibil este indicată decojirea acestora.