Şapte alimente care ne fac mai deştepţi. Cel puţin asta spun specialiştii
Creierul uman are nevoie de combustibilul potrivit pentru a funcţiona normal. Hrana pe care o consumăm ne poate proteja memoria şi capacitatea de concentrare.
Clicksanatate.ro prezintă o listă de 7 alimente care au efecte deosebite asupra creierului nostru.
Peştele
Peştele gras (somonul, sardinele, heringul) conţine acizi graşi omega 3, substanţe care protejează creierul. Totodată, acizii omega 3 cresc nivelul serotoninei, hormonul care îţi dă o stare de bine. Persoanele care consumă peşte cel puţin o dată pe săptămână au un risc mai mic de a face Alzheimer decât cele care preferă carnea roşie.
Mustul
Mustul îmbunătăţeşte memoria pe termen scurt şi stimulează activitatea creierului. Această băutură ajută la echilibrarea nivelului de dopamină, substanţă al cărei exces sau deficit poate duce la apariţia unor afecţiuni ale creierului.
Ciocolata caldă
Acestă băutură delicioasă nu numai că te încălzeşte în zilele friguroase, ci îţi şi menţine sănătatea creierului. Două linguri de pudră de cacao pură conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu şi de trei ori mai mulţi decât ceaiul verde, arată studiile. Antioxidanţii din cacao ajută la protejarea celulelor nervoase.