Se credea că previne cancerul mamar, dar de fapt favorizează apariția acestei boli. Vezi despre ce aliment este vorba!
În urma mai multor studii, oamenii de știință au afirmat că există un aliment care reduce riscul apariției cancerului la sân. Între timp, s-au realizat alte cercetări care contrazic aceste studii.
Cercetătorii de la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York, care studiază cancerul de sân invaziv, avertizează femeile care consumă acest aliment că accelerează rata la care celulele de cancer mamar se răspândesc.
Soia conține cantități mari de toxine naturale sau antinutrienți. Aceștia sunt inhibitori care blochează enzimele necesare pentru digestia proteinelor. Ei pot produce disconfort gastric, reduce digestia proteinelor și împiedică captarea aminoacizilor.
Accelerează progresia cancerului la sân
Mii de femei din întreaga lume sunt acum consumatoare de soia, deoarece s-a afirmat multă vreme că această legumă le protejează împotriva cancerului la sân. Cu toate acestea, în 1996, cercetătorii au descoperit că femeile care consumă proteine izolate din soia au avut o incidență crescută să dezvolte hiperplazie epitelială, o boală care prevestește tumori maligne. De aceea, autorii studiului au ajuns la concluzia că femeile nu ar trebui să consume produse din soia pentru a preveni cancerul de sân.