Siropul de ghimbir ne apără de gripă


    Sirop de ghimbir
Sirop de ghimbir

Afecţiunile de sezon se pot trata acasă, cu remedii naturale. Întărirea imunităţii e extrem de importantă. Specialistul Click! în medicină tradiţională indiană, dr. Ovidiu Chiş ne dă azi câteva reţete simple.

Lichior de nuci verzi

Se pun la macerat 500 grame de nuci verzi tăiate în patru, peste care se toarnă 500 ml de rachiu şi 300 ml de apă. Se lasă la macerat 3 săptămâni. Separat se macerează 50 grame de scorţişoară proaspăt măcinată cu 50 grame de lemn dulce, 10 grame de cuişoare şi 50 grame de pelin. După 3 săptămâni se filtrează şi se amestecă cele două lichide.

Rezultatul e un lichior medicinal, cu gust plăcut şi cu proprietăţi digestive, carminative, care reface flora intestinală, elimină paraziţii şi detoxifică organismul. Se consumă 2-3 linguri pe zi. Pentru sezonul rece este îndicat împotriva răcelii şi gripei, deoarece elimină mucusul din plămâni şi căile respiratorii, creşte imunitatea şi este un antibiotic şi antiinflamator natural.  

Sirop de ghimbir

Se extrage sucul dintr-o rădăcină de ghimbir (aprox. 100 ml suc) şi se amestecă cu 200 g de miere de albine. Se ţine la frigider şi se foloseşte ca sirop diluat cu apă. În timpul sezonului rece se consumă pentru îmbunătăţirea circulaţiei şi pentru a ne proteja de gripă. Toate băuturile, chiar şi apa trebuie uşor încălzite, pentru a evita inflamarea gâtului sau a căilor respiratorii.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
Jorge la Survivor (1) jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub claudia pavel cream png
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg