Slăbeşte în 5 zile cu salate de sezon
E vremea verdeţurilor şi a legumelor, care sunt pline de vitamine, iar dacă le combini corect într-o dietă, poţi da jos uşor până la 3 kilograme. Revista „Click! pentru femei” îţi spune ce să mănânci.
Ziua 1
Mic dejun. Un iaurt degresat, un ou fiert moale, o felie de pâine integrală.La prânz. Salată cu spanac şi piept de pui (230 de calorii, 20 g grăsimi): pui puiul pe grătar, apoi îl tai fâşii. Speli şi mărunţeşti spanacul, tai felii două roşii şi toci o ceapă verde. Amesteci toate ingredientele, stropeşte cu ulei de măsline şi o mănânci cu o felie de pâine integrală. Seara. Salată de fructe dintr-un măr, un kiwi, 200 g căpşuni, 20 g stafide şi 20 g de migdale crude.
Ziua 2
Mic dejun. Un sandviş cu brânză degresată şi 2 felii de şuncă de curcan şi o cafea.Prânz. Salată cu ouă şi şuncă (160 de calorii, 7 g grăsimi): Speli frunzele de salată, le rupi bucăţele şi le pui într-un bol mare. Adaugi două ouă fierte şi două roşii tăiate felii şi trei felii de şuncă de pui tăiate bucăţele. Le adaugi pe toate peste salată, presari puţină sare, torni puţin ulei şi amesteci. Mănânci salata cu o felie de pâine integrală.Seara. Salată de cuşcuş preparată din 50 g de cuşcuş amestecat cu 50 g de ton în suc propriu, 2 castraveţi, o ceapă roşie şi un ardei gras roşu.
Ziua 3
Mic dejun. Omletă din două albuşuri + o felie de pâine prăjită + 200 ml suc proaspăt de portocale La prânz. Salată de paste cu legume (350 kcal, 30 g grăsimi): 50 g paste integrale, amestecate cu un ardei gras roşu, 2 roşii, 1 castravete, 2 felii de şuncă slabă, 50 g brânză de vaci, 50 g crutoane din pâine integrală. Seara. 150 g carne de vită la grătar + 2 cartofi fierţi +100 g salată de varză
Ziua 4
Mic dejun. Un bol cu cereale integrale cu lapte degresat.La prânz. Salată cu orez şi ricotta (230 de calorii, 20 g grăsimi). Amesteci 60 g orez fiert cu 100 g ricotta, 300 g fasole verde fiartă şi 2 linguri de ulei de măsline şi presari sare după gust.Seara. Peşte la grătar cu legume: frigi pe grătar 300 g file de peşte alb, apoi îl stropeşti cu lămâie, îl presari cu sare şi cu verdeaţă tocată mărunt. Pui alături o garnitură de fasole verde sote.
Ziua 5
Mic dejun. O cană de cafea + 200 g iaurt cu 2 linguri de cereale integralePrânz. Salată asortată (225 de calorii, 8 g grăsimi): amestecă într-un castron câteva foi de salată verde, două roşii, doi castraveţi mici, măsline, un ardei, o ceapă verde, două felii de brânză, două felii de şuncă de pui. Adaugă ulei de măsline, sare, piper şi zeamă de lămâie.Seara. Salată de ton cu porumb: scurge tonul dintr-o conservă, amestecă-l cu porumb din conservă, adaugă o ceapă mică mărunţită, zeamă de lămâie, sare şi ulei de măsline.