Soluții naturiste pentru cicatrizarea rănilor

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Te-ai ars când ai scos friptura din cuptor, te-ai tăiat la deget, sau ai căzut cu bicicleta? Ah, un pansament şi trece – ţi se spune de fiecare dată, dar trebuie să ai grijă ca rana să se vindece şi să se cicatrizeze rapid. Află detalii din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Gălbenelele accelerează vindecarea

Sub formă de băi, cataplasme sau tinctură, florile de gălbenele se folosesc ca pansament pentru rănile care se vindecă greu, ulceraţii, plăgi, hemoroizi, arsuri, degerături, acnee, herpes. Datorită uleiului volatil pe care îl conţine, planta are rol antiinflamator, cicatrizant, antibacterian şi antifungic. Tinctura de gălbenele se pune pe un pansament steril, care se aplică pe rană. Se obţine prin macerarea a 20 g flori în 100 ml alcool de 70 grade, timp de 8 zile. Se păstrează într-un recipient închis la culoare, în loc răcoros.


    Mai citeşte în revista „Click! pentru  femei“: # Tot ce trebuie să ştii despre manichiura semipermanentă # Panettone cu fructe uscate
Mai citeşte în revista „Click! pentru femei“: # Tot ce trebuie să ştii despre manichiura semipermanentă # Panettone cu fructe uscate

Sunătoarea, efect antibacterian

Băile şi cataplasmele cu sunătoare au proprietatea de a calma durerile şi de a cicatriza rănile. Cataplasma se prepară din 3-4 linguri de pulbere de sunătoare la o lingură de apă, apoi se aplică pe un tifon steril, care se ţine pe locul afectat.

Muşeţelul potoleşte arsurile

Muşeţelul are efect calmant, dezinfectant şi antiinflamator. Se administrează sub formă de comprese şi spălături, în erupţii cutanate care provoacă mâncărimi, precum şi în diverse dermatoze. În arsuri, muşeţelul se poate folosi sub formă de ulei care se prepară din 10 g flori uscate la o lingură de alcool. După o macerare de câteva ore, se adaugă 100 ml ulei de floarea-soarelui şi se încălzeşte până ce alcoolul se evaporă. Se strecoară şi se stoarce. Uleiul obţinut se păstrează la rece.

Rozmarinul ajută regenerarea

Folosit în uz extern, rozmarinul ajută la vindecarea rănilor şi este util în tratarea psoriazisului, a dermatitelor şi a eczemelor. Tinctura de rozmarin are o puternică acţiune dezinfectantă, tonică şi astringentă. Se prepară din 20 g de frunze mărunţite şi uscate care se pun la macerat în 100 ml alcool de 70 grade. Se lasă 10 zile. Se  strecoară şi se ţine la rece, alte 5 zile. Tinctura se aplică pe rană, până la vindecare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net