Somnul de după-amiază ne poate ucide!


    Somnul de după-amiază crește rsicul apariției sindromului metabolicFoto Getty
Somnul de după-amiază crește rsicul apariției sindromului metabolicFoto Getty

Oamenii de știință au studiat mai multe persoane care obișnuiesc să doarmă mult timp după-amiaza și au ajuns la concluzia că aceștia sunt mai predispuși bolilor de inimă și morții premature. S-a observat că este o relație foarte strânsă între somul din această perioadă a zilei și felul în care acționează metabolismul.

Cercetătorii au studiat peste 300.000 de oameni care obișnuiesc să doarmă după-amiază, conform Mirror.co.uk. Ei au observat că aceste persoane sunt mult mai predispuse la apariția bolilor de inimă și chiar la moartea prematură. Somnul de după-amiază crește riscul dezvoltării sindromului metabolic. Acesta presupune creșterea tensiunii arteriale și a colesterolului care duce la apariție bolilor de inimă și într-un final, la deces în cazuri avansate.

Somnul de după-amiază duce la obezitate
Somnul de după-amiază duce la obezitate

Rezultatele studiului au fost prezentate în cadrul Colegiului american de Cardiologie. S-a ajuns la concluzia că somnul care durează mai mult de 40 de minute după-amiaza crește riscul apariției sindromului metabolic. Toate persoanele chestionate care dorm mai mult de 40 de minute în timpul zilei suferă de diferite forme ale sindromului metabolic precum diabet și obezitate.

Cine doarme după-amiaza mai puțin de 30-40 minute, riscul apariției unor astfel de probleme de sănătate scade. Cu cât somnul se prelungește, cu atât organismul tinde să intre în perioada de odihnă pasivă profundă, ceea ce ar trebui să se întâmple noaptea. Astfel, se produc dezechilibre în organism.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png
cub gabriela marin denise pilafai png
mariana moculescu jpg
Screenshot 2022 11 29 at 14 50 45 png
Tiktok webp
image
image
image
image
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg
sarcina in vis jpg
Prima doamnă a SUA s a ocupat de decorațiuni jpg
cub florina mihaila sexy braileanca png