Spanacul te scapă de stres
Spanacul poate proteja creierul de stres şi reduce efectele îmbătrânirii biologice ale acestuia. Aşa că dacă vrei să eviţi depresiile, bea cât mai mult suc de spanac. Acesta conţine vitamina K, care are efecte benefice asupra oaselor. De asemenea, luteina (un caroteinoid, pe care organismul îl transformă în antioxidant) ajută la menţinerea sănătăţii ochilor şi luptă împotriva cataractei. Iar pentru că are magneziu, consumul de spanac este recomandat cât mai des.
De aceea, dacă-l mănânci regulat vei fi ferit de osteoporoză, boli de inimă, cancer de colon şi artrite. În plus, caroteinoizii din spanac, precum şi din celelalte verdeţuri de primăvară, luptă împotriva cancerului de prostată. Dacă suferi de anemie, e indicat să bei un amestec obţinut dintr-un pahar de vin roşu şi 250 ml de suc de spanac.
Urzicile luptă împotriva alergiilor. Tot de sezon şi la fel de sănătoase sunt urzicile. Conţin fier, potasiu, magneziu, calciu, vitaminele A, C, B2, K şi sunt nelipsite când vine vorba de detoxifiere. Datorită substanţelor sale active, urzica ajută mult în anemii, în bolile grave ale sângelui, combate bronşitele şi astmul şi înlătură bacteriile. Şi pentru că este sezonul alergiilor şi virozelor pentru mulţi, este recomandat ceaiul de urzică. Acesta anihilează predispoziţia la răceli şi combate afecţiunile artritice şi reumatice.