Spune-mi ce mănânci şi-ţi spun cum trăieşti: Ştii cum influenţează grupa sanguină starea ta de sănătate?

Cercetarea a fost continuată de fiul acestuia, medicul Peter D*Adamo şi confirmată de numeroşi alţi medici din America şi din Anglia, îndeosebi. Cercetătorii care s-au ocupat de pacienţii cu grupe sanguine diferite şi de obiceiurile lor alimentare au demonstrat că există o legătură certă între alimentaţie, vigoare şi grupa sanguină a acestora.

Pe această temă, doctorul James D*Adamo şi fiul acestuia, dr. Peter D. Adomo au dezvoltat o cercetare longitudinală în ştiinţa medicală. Acest tip de cercetare a dovedit faptul că grupa sanguină a fiecărui individ influenţează dieta sa zilnică.

Cercetarea longitudinală folosită de cei doi cercetători este utilizată pentru cunoaşterea evoluţiei în timp a unui fenomen . Metoda presupune constituirea unui eşantion fix, numit panel, iar asupra sa se efectuează măsurători repetate, la anumite intervale de timp.

În concluziile lor, nutriţioniştii preocupaţi de această temă de cercetare susţin că fiecare persoană trebuie să cunoască alimentele care o ajută să fie viguroasă pentru a fi ocolită de boli. De aceea, este firesc ca fiecare individ să ştie ce alimente să consume fecvent, cu moderaţie sau care să fie gustate, ca pe împărtăşanie, de două-trei ori pe an.

Sănătatea noastră este direct dependentă de calitatea alimentelor pe care le consumăm. De aceea, susţin nutriţioniştii, un gram de prevenţie face mai mult decât un kilogram de medicamente.

Grupa sanguină a fiecărui individ influenţează dieta sa zilnică . Mai mult, alimentele care sunt hrănitoare şi aduc beneficii unei persoane care aparţine unei grupe (de exemplu Grupa 0) pot fi dăunătoare altei grupe sanguine- A, B sau AB, de exemplu.

În timp, grupele sanguine au apărut treptat, iar prima grupă care a apărut pe scară cronologică a fost Grupa 0.

Iată ce trebuie să ştiţi despre fiecare grupă sanguină:

Grupa sanguină 0(zero) este considerată o grupă aristocrată ( mai puţin) frecventă. Dacă se ivesc probleme de sănătate, persoanele care fac parte din Grupa sanguină 0 sunt compatibile să doneze sânge persoanelor din celelalte grupe sanguine. Ca temperament, persoanele cu grupa sanguină 0 sunt foarte grăbite, vioaie şi tonice.

În viaţa relaţională, persoanele cu grupa sanguină 0 sunt bucuroase să se împrietenească, să facă noi cunoaştinţe şi să participe la mese ocazionale.

Nutriţioniştii consideră că aşa se explică faptul că dieta preferată a indivizilor din Grupa sanguină 0, bogată în calorii şi completată cu băuturi tari, îi transformă cu timpul în persoane durdulii care, destul de repede, devin obeze. Cei care fac parte din Grupa sanguină 0 apreciază brânzeturile şi fructele proaspete, fără să le considere alimente preferate.

Aceste persoane consumă din belşug şi alimente care trebuie clasificate la capitolul restricţii, cum ar fi: peştele gras, vânatul, mezelurile, scoicile şi fructe uscate. Categoric, susţin nutriţioniştii, persoanele din Grupa sanguină 0 sunt carnivore, iar proteina animală este esenţială în meniul lor cotidian.

În cazul acestor persoane active, mari consumatoare de.energie, aparatul digestiv produce din belşug suc gastric, iar carnea poate fi digerată, fără probleme. Părinţii ai căror copii au Grupa sanguină 0 trebuie să fie preocupaţi ca din meniul copiilor să nu lipsească : brânza de vaci, caşul, migdalele, morcovii, alimente care să le asigure doza necesară de calciu şi de vitamine.

Persoanele cu grupa sanguină A sunt, deseori, mari consumatoare de legume, de fructe şi de paste. În această categorie sunt întâlniţi cei mai mulţi vegetarieni. Pentru că sistemul lor imunitar este fragil, cei cu Grupa sanguină A înlocuiesc, bucuroşi, o porţie de carne cu una de legume preparate după reţete sofisticate.

Persoanele cu grupa Sanguină A sunt harnice şi preferă să cugete asupra marilor decizii în linişte. Copiilor din această grupă, părinţii trebuie să le asigure porţia de proteine din carne de peşte şi din pui cu legume. Din meniul lor nu trebuie să lipsească brânza de vaci, cerealele şi ouăle de prepeliţă.

Persoanele cu Grupa sanguină B se pot considera răsfăţate de soartă, pentru că ele au voie să mănânce orice. În viaţa relaţională, ele sunt joviale, bucuroase să onoreze orice invitaţie, asemânându-se, din acest punct de vedere, cu cele din Grupa sanguină 0.

În acest caz, deoarece sistemul imunitar al acestor indivizi este puternic, tentaţia de a mânca cât mai mult, din toate, este foarte mare la fiecare masă.

Dintre cărnuri, nutriţioniştii le recomandă să consume cu prudenţă carnea de pasăre. În compensaţie, persoanele din grupa B se pot răsfăţa cu carne de peşte, iar un loc privilegiat trebuie să-l acorde consumului de hering..

Totodată, aceşi indivizi nu vor avea probleme digestive, dacă vor consuma produse lactate. În schimb, nutriţioniştii le recomandă restricţii la cereale, la soia şi la roşii. Copiii care au această grupă sanguină sunt, deseori, alergici la dulciuri. De aceea, părinţii trebuie să le dăruiască cu multă „zgârcenie" ciocolată şi produse prea dulci care conţin cacao.

Persoanele cu grupa sanguină AB sunt considerate de nutriţionişti „nişte sensibili adaptabili". Cei din Grupa AB au trăsături specifice celor două grupe: A şi B.

Nativii cu Grupa AB se descurcă foarte bine în grupul relaţional din care fac parte. Deseori, bravează, consumând şi alimente nesănătoase pentru ei, iar atunci starea lor de sănătate lasă de dorit.

Copiii cu această grupă sanguină au nevoie de proteine, dar cele mai sănătoase s-au dovedit cele obţinute din carnea de vită. Şi pentru această grupă, recomandările referitoare la consumul cărnii de pasăre sunt restrictive. În privinţa lactatelor, nutriţioniştii recomandă celor cu Grupa sanguină AB să consume iaurt, chefir şi lapte bătut; dar să manifeste moderaţie, dacă poftesc la smântână sau la sortimentele de brânză grasă.

regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
meghan markle harry regina jpeg
gabriela cristea
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
iulia albu
simona gherghe
Cseke Attila Eduard Novak Kelemen Hunor foto Inquam Photos / George Călin
Militari rusi la centrala nucleara de la Zaporojie FOTO Profimedia
image
image
image
image
Regina Elisabeta
miting vietnam sursa facebook azopan (2) jpg
tanc t55 romania foto mapn (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg
marcel pavel coronavirus 0 jpeg
meghan markle harry regina jpeg