Sucul de afine îţi ţine inima sănătoasă!

Ultima actualizare:

Afinele sunt un adevărat izvor de sănătate

Bogate în antioxidanţi şi vitaminele C şi E, acestea protejează împotriva bolilor degenerative şi a cancerului de colon.

În plus, riscul de atacuri cardiace, dar şi de diabet scade simţitor.

Dieta cu afine este săracă în carbohidraţi şi are la bază doar proprietăţile miraculoase ale acestor fructe de pădure. O dietă cu afine presupune consumul de suc de afine pe durata unei săptămâni. Rămâne la alegerea voastră dacă sucul va fi băut la micul dejun sau seara.

Dacă preferaţi fructele, puteţi consuma un iaurt amestecat cu afine. Pentru a beneficia de efectele detoxifierii organismului se recomandă un pahar cu suc de afine pe zi. Iată cum vă ajută dieta cu afine.

Mai bună funcţionare a creierului

Afinele protejează creierul de stresul oxidativ şi reduc afecţiunile relaţionate cu înaintarea în vârstă (Alzheimer sau demenţa). O dietă bogată în afine îmbunătăţeşte atât capacitatea de învăţare, cât şi cea de gândire.

Protejează inima

Nu numai vinul roşu are proprietăţi cardioprotective. Un studiu recent a scos la suprafaţă faptul că mai mult de 38% din conţinutul afinelor luptă împotriva radicalilor liberi, vinovaţi de afecţiuni grave.

Ajută tractul digestiv

Pe lângă fibre solubile şi insolubile, afinele conţin tanin, care acţionează ca astringent în sistemul digestiv pentru reducerea inflamaţiilor. Totodată, afinele îmbunătăţesc şi sănătatea tractului urinar.

Importante pentru dinţi

Afinele roşii protejează dinţii de carii, acţionând prin împiedicarea lipirii bacteriilor de dantură. Sunt un aliat de nădejde în sănătatea orală.

Sucurile naturale de afine se găsesc în plafare, supermarketuri sau în farmacii on-line. Preţul acestor produse este cuprins între 30-35 lei. Există şi siropuri de afine ceva mai ieftine (circa 10 lei).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net