Te doare capul? Schimbă geanta

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cercetătorii britanici au tratat cu seriozitate durerile cronice de cap. Însă au avut parte de o surpriză maximă când au descoperit că majoritatea cauzelor sunt „nimicuri” zilnice.

Fizioterapeutul Naomi Sofer a remarcat că principala cauză a durerilor de cap o constituie poşeta care este încărcată peste măsură. Iată cele cinci cauze principale ale migrenelor care ne scot din minţi.

Atunci când transportăm în geanta de umăr o greutate mai mare de 10% din greutatea corpului nostru, ne expunem unor crize de dureri de cap. Şi asta pentru că pune o presiune prea mare asupra umărului şi a gâtului. Uşurează geanta sau schimb-o cu un ghiozdan şi vei vedea că scapi de dureri.

Calmantele

Prea multe calmante produc în organismul tău efectul contrar. La ce medicamente trebuie să fii atent: dacă iei de mai mult de trei ori pe săptămână paracetamol, ibuprofen sau aspirină fii sigur că o să te doară capul. Renunţă la pastile. După 10 zile ele îţi ies din organism şi scapi de migrene.

Sala de forţă

Tragi de fiare şi nu ai o tehnică de respiraţie corespunzătoare? O să te doară înfiorător de tare capul când ajungi acasă. Cel mai rău pentru tine este să-ţi ţii respiraţia atunci când ridici greutăţi. De aceea, trebuie să fii atent ca, atunci când muşchiul lucrează, tu să expiri.

Şezutul la birou

Durerile din zona cervicală provin de la poziţia inadecvată pe care o ai la birou. Este suficient să te uiţi la bărbia ta. Dacă este orientată către piept, fii sigur că gâtul tău stă într-o poziţie nefirească şi vei avea dureri groaznice în partea inferioară a cefei. Fă mişcări la serviciu!

Alarma

Este o afecţiune specifică omului modern. Se numeşte „Durerea de cap produsă de alarmă”. Se produce regulat între ora 1 şi 3 noaptea şi face victime în rândul persoanelor trecute de 60 de ani. Nu scăpaţi de ea cu ajutorul pastilelor. Faceţi plimbări lungi dimineaţa şi după o lună scăpaţi.

image
image
image
image
image
image
codul lui hammurabi colaj captura video jpg
viata sanatoasa freepik jpg
aldo moro captura video jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gaius appuleius diocles captura video jpg
donald trump printul harry colaj gettyimages jpg
bere istock jpg
teodosie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net