Ţine glicemia sub control cu urzici

simeon stalpnicul png

În prediabet şi în completarea tratamentului medicamentos primit pentru a ţine sub control diabetul zaharat de tip 2, câteva leacuri din plante medicinale ajută la normalizarea nivelului zahărului din sânge. Află mai mult despre acestea din numărul de martie al revistei Click! Sănătate!

  • Urzicile. O cură cu suc de urzici ajută la reglarea glicemiei. Urzica are efect hipoglicemiant, de aceea poate fi utilizată ca tratament adjuvant în diabet. Sucul se obţine din frunze proaspete. Pe o perioadă de 30 de zile, se recomandă să se ia câte 2-3 linguriţe de suc proaspăt, în fiecare dimineaţă. Se poate încerca şi tinctura de urzică. Este nevoie de 1 linguriţă de tinctură diluată în jumătate de pahar cu apă şi băută pe stomacul gol. În amestec cu salvie şi frunze de afin, în cantităţi egale, urzicile au efecte benefice în diabet. Se face un decoct dintr-o linguriţă de urzică şi 250 ml de apă. Se lasă la fiert 20 de minute şi se prepară 2-3 căni de decoct pe zi.
  • Tecile de fasole. Dacă suferi de diabet, îţi îmbunătăţeşti starea de sănătate cu ajutorul tecilor de fasole. Sunt necesare 2-3 căni de decoct pe zi. La 1 lingură de teci se pune 1 cană cu apă. Se fierb împreună 20 de minute. Pentru un efect sporit, se lasă la macerat 4 linguri de teci într-un litru de apă pe parcursul unei nopţi. Dimineaţa, se fierbe până scade la jumătate şi se bea decoctul de-a lungul zilei.
  • Cicoarea. Din rădăcini de cicoare se poate face o infuzie utilă în tratamentul naturist al diabetului. Se toarnă 250 ml apă fiartă peste o lingură de cicoare şi se lasă la infuzat. Şi decoctul de cicoare băut pe parcursul unei zile este indicat. Se prepară din 3 căni de apă şi 2-3 linguri de plantă. Are efectul de a transforma glucoza în glicogen, glucid sintetizat în ficat şi transformat în energie. 
  • Frunzele de nuc. Un alt ajutor pentru cei care suferă de diabet este tinctura de nuc. Pentru prepararea acesteia în casă, se umple cu frunze mărunţite 1 sticlă de 1 litru şi se completează cu alcool alimentar. Se lasă totul la macerat 2 săptămâni. Se iau câte 4 picături de 3 ori pe zi, în amestec cu puţină apă. Ceaiul din fruze de nuc este şi el un bun remediu. Se folosesc 1 linguriţă de frunze de nuc şi 250 ml de apă şi se beau câte 2 căni pe zi. 
  • Frunzele de afin. Unele dintre cele mai eficiente remedii în hiperglicemie este afinul. Frunzele acestuia, uscate şi mărunţite în prealabil, este indicat să fie folosite sub formă de infuzie. Este nevoie de 1 lingură de frunze peste care se adaugă 250 ml de apă fiartă. Se lasă la infuzat 15 minute, se strecoară şi se bea călduţ, neîndulcit. Sunt necesare 2 căni pe zi. Frunzele recoltate înaintea coacerii fructelor au în compoziţie mirtilină, un compus care are efectul de a reduce glicemia.
transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet jpg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Alexandra Starr. SURSA FOTO: Instagram
Alec Baldwin are acum opt copii jpg
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat jpg
hacker foto pixabay
Matteo Salvini și Giorgia Meloni FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg
Melissa Jenkins Johanson a încercat să scape de pedeapsă dând vina pe câinele ei jpg
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat jpg
transfagarasan 2819625 1920 jpg