Toate formele de tuse sunt chinuitoare, dar se calmează cu tinctură din ace de brad


    Tinctura din ace de brad are o pronunțată acțiune antiseptică, antiinflamatoare și imunostimulatoare asupra  aparatului respiratorfoto: Pixabay
Tinctura din ace de brad are o pronunțată acțiune antiseptică, antiinflamatoare și imunostimulatoare asupra aparatului respiratorfoto: Pixabay

Iarna și-a făcut prezența în viața noastră și aerul său rece ne pătrunde nestingherit în plămâni. Toate formele de tuse sunt chinuitoare. Totuși, dintre diversele remedii folosite pentru calmarea acceselor de tuse s-a constatat că tinctura preparată din ace de brad este benefică, chiar și pentru tusea convulsivă.

În lumea monahală, călugării folosesc o rețetă proprie de tinctură, preparată  din ace de brad, iar acest remediu s-a constatat că liniștește  accesele de tuse  și este de mare ajutor chiar și pentru tusea convulsivă. Mai mult, tinctura din ace de brad este singurul  leac ce tratează  cu succes și  tusea tabagică.  

Cum se prepară acest remediu

Ingrediente: 20 g ace proaspete de brad și 200 ml alcool de 60 de grade

Tinctura se prepară din 20 g ace proaspete de brad, tocate mărunt; acestea se adaugă în 200 ml alcool de 60 de grade și totul se lasă la macerat timp de 14 zile. Apoi, tinctura obținută se strecoară printr-un tifon dublu și se păstrează în sticluțe închise la culoare.

Mod de administrare:  Zilnic, se adaugă 5-10 picături în puțină apă sau în ceai de tei. Chiar din prima zi, accesele de tuse se domolesc. Foarte curând, accesele chinuitoar și dureroase de tuse încetează.     

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
culori brazi 2022
infidelitate 0 jpeg
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
concediul de odihnă
caine covid carantina china foto twitter jpg
filme de craciun
judecatori magistrati bani venituri pensii shutterstock
Ivana Knoll FOTO Instagram png
image
image
image
image
Anamaria Prodan
masina cu lemne furate din padure jpeg
caine covid carantina china foto twitter jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
infidelitate 0 jpeg
concediul de odihnă