Toate formele de tuse sunt chinuitoare, dar se calmează cu tinctură din ace de brad


    Tinctura din ace de brad are o pronunțată acțiune antiseptică, antiinflamatoare și imunostimulatoare asupra  aparatului respiratorfoto: Pixabay
Tinctura din ace de brad are o pronunțată acțiune antiseptică, antiinflamatoare și imunostimulatoare asupra aparatului respiratorfoto: Pixabay

Iarna și-a făcut prezența în viața noastră și aerul său rece ne pătrunde nestingherit în plămâni. Toate formele de tuse sunt chinuitoare. Totuși, dintre diversele remedii folosite pentru calmarea acceselor de tuse s-a constatat că tinctura preparată din ace de brad este benefică, chiar și pentru tusea convulsivă.

În lumea monahală, călugării folosesc o rețetă proprie de tinctură, preparată  din ace de brad, iar acest remediu s-a constatat că liniștește  accesele de tuse  și este de mare ajutor chiar și pentru tusea convulsivă. Mai mult, tinctura din ace de brad este singurul  leac ce tratează  cu succes și  tusea tabagică.  

Cum se prepară acest remediu

Ingrediente: 20 g ace proaspete de brad și 200 ml alcool de 60 de grade

Tinctura se prepară din 20 g ace proaspete de brad, tocate mărunt; acestea se adaugă în 200 ml alcool de 60 de grade și totul se lasă la macerat timp de 14 zile. Apoi, tinctura obținută se strecoară printr-un tifon dublu și se păstrează în sticluțe închise la culoare.

Mod de administrare:  Zilnic, se adaugă 5-10 picături în puțină apă sau în ceai de tei. Chiar din prima zi, accesele de tuse se domolesc. Foarte curând, accesele chinuitoar și dureroase de tuse încetează.     

Prințul Harry jpg
cub irina margareta nistor png
cub horoscop iertare png
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cub horoscop supărare png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
cub adriana iliescu și eliza png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg