Totul despre prima vizită la stomatolog a copilului tău

5 februarie 2020
image

Cel mai probabil micuţul tău nu are nici o problemă dentară, însă prima vizită la medicul stomatolog trebuie stabilită cât mai devreme, până la 1 an. Dentistul va examina dinţii copilului tău, va verifica primele semne de degradare sau boală a gingiei şi va discuta cu el despre igiena orală.

Prima vizită până la vârsta de 1 an

E recomandat ca bebeluşii să vadă un medic dentist în termen de şase luni de la primul dinte apărut sau până la vârsta de un an. Chiar dacă de cele mai multe ori părinţii sunt surprinşi de acest sfat, pentru că dinţii de lapte durează şi până la 12 sau 13 ani, trebuie să se stabilească obiceiuri orale bune cât mai devreme. Medicul dentist învaţă părinţii şi copiii cum să se spele în mod corect pe dinţi şi cum să aleagă alimentele bune pentru sănătatea orală. 

Examinează copilul acasă

Copilul se va simţi mult mai confortabil să aibă dinţii examinaţi la un cabinet stomatologic, dacă a experimentat deja acest lucru acasă. Fă-ţi timp pentru a-i observa dinţii, gingia şi limba în mod regulat. La această vârstă, chiar dacă el nu are dinţi, ar trebui să îi ştergi gingiile uşor cu o compresă curată şi umedă, după mese. Poţi stimula gura cu o perie mică, moale. Toate aceste activităţi îl vor pregăti pentru un consult profesionist. 

Adu-ţi copilul la programarea ta cu stomatologul

Poţi veni împreună cu copilul la propriile consultaţii dentare, pentru a-l familiariza cu împrejurimile şi personalul. Dar, mai întâi, ia în considerare acest lucru: eşti de acord să împarţi medicul dentist cu micuţul tău sau ar fi mai potrivit un medic dentist pediatru care este specializat în tratarea micilor pacienţi? 

Pregăteşte-l de acasă pentru vizita la dentist

Înainte de prima programare la dentist, vorbeşte cu copilul şi explică-i la ce să se aştepte în cuvinte pe care el le înţelege şi care nu-l sperie. Spunându-i că medicul dentist va ”număra” sau ”se va uita” la dinţii lui. Este mai bine decât să-i sugerezi că are o gură bolnavă. 

Programează întâlnirea la o oră bună pentru copil

Asigură-te că întâlnirile cu medicul dentist ale copilului sunt stabilite la o oră potrivită, când acesta e odihnit şi într-o stare de spirit bună. Copiii au perioade de comportament bun sau capricios în diferite momente ale zilei, de aceea nu ai vrea să-l aduci atunci când îi este foame sau este obosit. 

Adoptă o atitudine optimistă

Ideal este să păstrezi o atitudine optimistă atunci când vorbeşti despre dentist în ziua vizitei. Tratează întâlnirea ca pe ceva simplu, de rutină şi pozitiv. 

Trebuie să ştii şi când să renunţi

În ciuda eforturilor tale, este normal ca bebeluşii să fie agitaţi sau supăraţi în cadrul vizitei la medicul dentist. În cele mai multe cazuri, este posibil să treacă. Dar dacă el nu se opreşte din plâns, nu forţa problema. E mai bine pentru toată lumea dacă laşi puţin timp să treacă şi apoi să mai încerci încă o dată.

cub miron cosma png
madalina ghenea cannes6 jpg
FotoJet (2) jpg
FotoJet (4) jpg
mirabela dauer te cunosc de undeva zarug jazzy jo3 png
printul george si printesa charlotte au inceput scoala nu au titluri regale ci apelative simptice cum 2 size24 jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
18 JPG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
printul george si printesa charlotte au inceput scoala nu au titluri regale ci apelative simptice cum 2 size24 jpg
cub miron cosma png
Mircea Geoană: „75% din tot ceea ce înseamnă total de forţe militare ruseşti sunt blocate în Ucraina cu rezultate mediocre din punct de vedere militar” jpeg
000 jpg
FotoJet (5) jpg
regina elisabeta harry meghan jpeg