Trucuri ca să te menții în formă de Revelion
Ultima actualizare:
Crăciunul a trecut, dar mesele îmbelșugate încă nu s-au încheiat. De Anul Nou, tot românul își încarcă masa cu de toate. Iată câteva trucuri care îți va ajuta organismul să treacă cu bine și de această sărbătoare!
- Ce fel de carne să consumi? În special la cină, evită consumul exagerat de alimente bogate în grăsimi şi în calorii, ca sarmalele, cârnaţii ori salata boeuf. De asemenea, nu este recomandat să mănânci la aceeaşi masă trei-patru feluri, pentru că se îngreunează tractul intestinal. Orientează-te mai mult spre curcan şi peşte. Evită să consumi dulciuri la aceeaşi masă cu alimentele foarte grase. Rişti să te îngraşi foarte repede şi să ai o digestie îngreunată.
- Alcool, cu măsură! Un pahar cu vin nu trebuie să lipsească de pe masa de Sărbători! Este benefic pentru sănătate şi te ajută să te menţii în formă, datorită conţinutului bogat de antioxidanţi. Însă nu trebuie să-l bei după mesele copioase, încărcate cu multe grăsimi. Există riscul apariţiei pancreatitei acute.
- Fără alimente care conţin colesterol. Este bine să eviţi mezelurile, maioneza ori tocăturile. Le poţi înlocui cu salată cu ton, somon sau cu fructe de mare, carne de curcan, peşte la grătar sau la cuptor, în combinaţie cu legume fierte. Nu uita nici de fructele oleaginoase, precum nuci, fistic, alune şi migdale. Conţin grăsimi vegetale, utile pentru echilibrarea grăsimilor din sânge.
- Nu exagera cu condimentele! Unele au o proprietate extraordinară: stimulează digestia, ceea ce va duce la o ardere rapidă a caloriilor şi nu irită stomacul. Cimbrul, busuiocul şi tarhonul pot fi consumate fără restricţii. Însă usturoiul, paprika, chili şi chimenul sunt iritante pentru stomac. Așadar, consumă-le cu moderație.