Trucuri eficiente ca să nu te îngraşi de Paşte
Încearcă preparatele «dietetice» din miel
Drobul de miel, făcut din ficăţei, îţi aduce nu mai puţin de 400 calorii/100 g. Ca să-l prepari mai sănătos şi „prietenos" cu silueta, poţi înlocui măruntaiele din reţetă cu ciuperci sau vinete. În felul acesta, poţi ajunge la o cifră convenabilă de 100 calorii/100 g.
Îmbietoarea friptură de miel, 250 calorii/100 g, îţi aduce mai puţine calorii dacă este făcută la cuptor sau pe grătar, şi nu prăjită. Ca să se se digere mai bine, încearcă s-o consumi împreună cu o salată de verdeţuri de primăvară, legume de sezon şi condimente. Încearcă să n-o combini cu pâine, cartofi, paste şi orez! Ca şi alternativă mai sănătoasă, nu ezita să foloseşti carnea de ied! Este mult mai fragedă, uşor de digerat, nu creşte colesterolul „rău" şi nu miroase atât de pregnant ca mielul. Iedul conţine mai puţine calorii chiar şi decât carnea de pui.
O farfurie cu borş de miel conţine 140 calorii, destul de mult pentru un astfel de preparat, aşa că ar fi de dorit să nu adaugi în ea ou, ulei, smântână şi cartofi. Ca să echilibrezi balanţa, îi poţi da gust cu tarhon, cu mult pătrunjel, cu leuştean, cu ceapă verde şi cu borş sau cu zeamă de lămâie.
Alte sfaturi ca să te menţii în formă
Fii „zgârcit" cu dulcele.Ca să nu trebuiască să optezi pentru un număr mai mare la haine, evită să consumi mai mult de două felii de cozonac/zi, 100 g cozonac însumează aproximativ 320 calorii. Acelaşi lucru este valabil şi pentru pască, aproximativ 350 calorii/100 grame. Pasca dietetică se poate face fără făină sau cu orez.Cum rămâne cu ouăle roşii? Este bine să nu mănânci mai mult de un ou/zi, aproximativ 100 calorii. Cu cât faci ouăle mai moi, se digeră mai bine. Atenţie şi la vopseaua toxică!