Trusa naturistă pentru vacanţa de iarnă

image

Ca să fii liniştită alături de familie, de Sărbători, aprovizionează-ţi din timp trusa medicală de urgenţă cu toate plantele de care ai nevoie. Alege remediile care vin de hac nu doar crizelor digestive, ci şi durerilor de dinţi sau rănilor superficiale. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Chimen, contra problemelor digestive

Cam toate problemele digestive care pot să apară după mesele copioase de Sărbători pot fi remediate cu ajutorul preparatelor pe bază de chimen. Aceste fructe susţin digestia, stimulând secreţia sucurilor gastro-intestinale. Atenuează disconfortul de după mese, contribuie la relaxarea musculaturii intestinelor şi la eliminarea gazelor în caz de balonare. Bea nu mai mult de 2 căni de infuzie pe zi, preparată dintr-o lingură de fructe de chimen la o cană cu apă fierbinte. Laşi infuzia acoperită 15 minute, apoi o strecori. 

Cuişoarele combat durerile de dinţi

Dacă durerea de măsea nu este însoţită de o inflamaţie importantă, dacă nu ai pungă de puroi şi durerea e totuşi suportabilă, atunci nu e cazul să mergi la urgenţă, ci o poţi trata acasă până când se deschid din nou cabinetele stomatologice. Foloseşte cuişoarele, pentru că au efect antiinflamator, antinevralgic, chiar anestezic local şi, în plus, combat infecţia în zona în care sunt aplicate. 

image

Aşadar, cel mai la îndemână remediu este să iei un cuişor-două în gură pe care să le mesteci uşor şi să le ţii cât de mult poţi în locul afectat – fără a înghiţi saliva. Poţi folosi şi ulei esenţial de cuişoare, pe care îl aplici, de asemenea, local, pe o dischetă demachiantă.  

Aloe şi scoarţă de stejar, pentru arsuri şi răni

Planta numită aloe vera e recunoscută pentru proprietăţile sale cicatrizante în cazul arsurilor sau rănilor superficiale. E suficient să pui câteva picături de suc pe locul afectat pentru un efect imediat. Dar şi scoarţa de stejar e utilă pentru oprirea sângerărilor, cicatrizare, reducerea inflamaţiei şi combaterea infecţiei cu bacterii în zona afectată. Fierbe 2 linguri de scoarţă în 300 ml de apă, 10 minute, la foc mic, apoi strecoară. Îmbibă cu lichid o compresă sterilă, pe care o pui pe locul afectat. 

FotoJet jpg
Anamaria Prodan jpg
Reghe, botez Liam jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
Silvio Berlusconi la o reuniune a partidelor de centru dreapta la Villa Grande din Roma FOTO EPA-EFE
Xi Jinping FOTO SHUTTERSTOCK
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg