Uite ce alimente te fac să mănânci mai mult!
Ţi-e foame? Hai la masă şi poftă bună! Totuşi, uneori simţi că, deşi te-ai ridicat de la masă, ai încă stomacul gol.
Foamea poate apărea chiar şi atunci când ai mâncat, pentru că unele mâncăruri “păcălesc” corpul să creadă că mai are nevoie de nutrienţi.
Pâinea albă
Pe lângă faptul că îngraşă, pâinea albă nu conţine fibre, ceea ce înseamnă că nu vei percepe senzaţia de saţietate, iar nivelul insulinei va creşte. O poţi înlocui cu pâinea integrală, care ajută la îmbunătăţirea activităţii cerebrale, scade insulina, dar şi greutatea corporală! E şi săţioasă!
Gustări sărate
Ca şi pâinea albă, covrigeii şi chipsurile conţin carbohidraţi simpli, ce se digeră repede. Rezultatul? Foamea revine şi mai puternic. Iar în momentul în care simţi senzaţia de foame, deşi ai mâncat, corpul creează cererea de dulce, pentru a aduce energie rapid. Aşadar simţim nevoia de dulce, după ce am mâncat ceva sărat.
Sucuri de fructe
Deşi fructele sunt în esenţă bune pentru corp, când le transformi în sucuri apare o problemă. Prin procesul de stoarcere, rămâi cu tot zahărul din fructe, dar fără cea mai mare parte a pulpei, care conţine fibrele ce dau senzaţia de saţietate.
Cafeaua
Foarte multe persoane au constatat că, după cafea, au o senzaţie de foame acută. Cofeina reuşeşte să suprime foamea pentru o perioadă scurtă de timp, după care o vei simţi la o intensitate foarte mare. De asemenea, cofeina stimulează pofta de dulce, potrivit specialiştilor.
Alcoolul
Deşi vorbim despre o băutură şi nu o mâncare, este foarte important să ştim cât de mult ne afectează alcoolul pofta de mâncare. Scade nivelul liptinei (hormon ce ajută la limitarea senzaţiei de foame), al carbohidraţilor şi deshidratează organismul. După ce ai consumat alcool, senzaţia de foame va fi mai accentuată.
Cartofii prăjiţi
Fierţi sau la cuptor, cartofii ţin de foame foarte bine. Dar odată prăjiţi îşi pierd ca prin minune această proprietate. În plus, au şi multe calorii, dar şi toxine rezultate în urma prăjirii. Alege să prepari cartofi pai la cuptor.
Orezul alb
Orezul alb nu face altceva decât să îţi crească rapid nivelul insulinei în corp, ceea ce îţi provoacă foame la scurtă vreme după ce l-ai consumat. Ca să eviţi această situaţie, alege orez brun sau integral şi nu îl găti excesiv.