Uite ce sucuri te ţin sănătos toată iarna!

Ultima actualizare:

    Ce îţi trebuie pentru o cură sănătoasă de sezonFoto: 123rf
Ce îţi trebuie pentru o cură sănătoasă de sezonFoto: 123rf

Te simţi sleit? Îţi curge nasul şi migrenele nu îţi mai dau pace? E clar e timpul pentru o cură sănătoasă de sezon. Cercetătorii britanici din cadrul Ministerului Sănătăţii au descoperit câteva leacuri miraculoase, 100% naturale, care ţin doctorul departe pe durata sezonului rece.

Iată sucurile care nu trebuie să îţi lipsească din dieta ta şi a familiei tale. În felul acesta îţi asiguri necesarul de vitamine (A,C şi E), minerale, enzime, carbohidraţi, clorofilă şi fitonutrienţi (n.n. substanţe hrănitoare provenite din plante).

Cum să-l prepar: suc sau cremă?

Dacă alegi varianta suc, pune în storcător fructele zemoase, cu pulpă (portocale, lămâi, grapefruit etc). Dacă vrei cremă, atunci adaugă compoziţiei alcătuite din banane, kiwi, mere sau pere două-trei linguri de iaurt, apoi amestecă-le.

Foloseşte un blender!

Pentru a omogeniza cât mai bine compoziţia este necesar un blender. După ce storci fructele zemoase e bine să le combini cu merele, morcovii sau bananele folosind blenderul timp de 1-2 minute. Atenţie! Spală bine fructele înainte! Pentru copiii de până la 10 ani nu uitaţi să diluaţi compoziţia cu 150 de ml de apă. Consumaţi-le imediat pentru a nu pierde ce e mai bun! Iată lista sucurilor de sezon recomandate de doctori:

  • Pentru detoxifiere  

Cum se face: se taie mărul în bucăţi şi se introduce în blender, se adaugă câteva frunze de varză kale, un fir de ţelină, 1/3 de castravete lung cu coajă, o jumătate de ţelină roşie decojită.

  • Suc pentru inimă

Cum se face: se introduc 4 fire de ţelină în blender, se adaugă 1 cm de rădăcină de ghimbir decojită, un pumn de coacăze negre sau afine şi o lingură de ulei de in.

  • Suc antioboseală

Cum se face: trei fire de ţelină se introduc în blender, trei roşii, 2 morcovi decojiţi şi o jumătate de lămâie decojită.

  • Suc pentru digestie

Cum se face: se pun două mere dulci decojite în blender, se adaugă o treime de ananas crud şi câteva frunze de mentă proaspătă.

  • Suc pentru piele

Cum se face: puneţi două linguri de iaurt cu 3% grăsime în blender, adăugaţi 3 piersici, 1 mango, 8 linguri de concentrat de portocale şi o portocală decojită.

  • Suc pentru minte

Cum se face: se pun două mâini de mure în blender, se adaugă două felii de pepene galben fără coajă, 5 linguri de iaurt gras şi 6 linguri de suc concentrat de mere.

  • Suc antirăceală

Cum se face: se pun patru portocale de cojite în blender, se adaugă un cm de rădăcină de ghimbir.

  • Suc pentru imunitate

Cum se face: se pun 2 grapefruit decojite în blender, se adaugă o mână de afine şi o de coacăze negre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Deportări staliniste din Basarabia   „A fost noaptea de marți spre miercuri când ne au ridicat  Mama frământa pâinea, iar tata plângea” jpeg
image
image
image
image
image
image
1 mai muncitoresc jpg
vila descoperire vezuviu jpg
Cozonac
Kate Middleton și Prințul William  foto   GettyImages jpg
pisici
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net