Uite cum poţi ţine diabetul sub control

Ultima actualizare:

Deşi nu există tratament împotriva acestei boli nu trebuie să disperi dar nici să te culci pe o ureche. Dacă se agraveză, diabetul poate duce la insuficienşă renală, orbire sau amputaţii. Aşa că e bine să fii atent la ce mănânci deoarece sunt alimente care te pot ajuta.

Legumele cu frunze verzi

O dietă bogată în legume cu frunze verzi reduce riscul de diabet de tip 2. Spanacul, napii, varza albă şi furajeră, broccoli, lăptucile sunt sărace în calorii şi carbohidraţi. Cel puţin o porţie şi jumătate de legume verzi pe zi reduce diabetul cu până la 14%.

Fasolea

Dacă ai diabet de tip 2, o porţie de fasole în fiecare zi te poate ajuta ţinând sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reducând riscul de infarct. Fasolea este recomandată diabeticilor datorită indexului glicemic scăzut. Din cauza combinaţiei de carbohidraţi benefici, proteine slabe şi fibre solubile, fasolea reglează nivelurile de zahăr din sânge.

Citricele

Conform celor mai recente studii, diabeticii suferă de carenţă de vitamina C, prin urmare citricele bogate în antioxidanţi sunt o idee excelentă pentru o gustare.

Grepfrutul, portocalele, lămâile şi lămâile verzi au proprietăţi asemănătoare cu insulina, fiind benefice pentru cei care suferă de diabet de tip 2.

Albuşul

Ouăle sunt alimente perfecte pentru masa musculară deoarece conţin cele mai bune proteine. Albuşurile previn diabetul de tip 2, fiind bogate în proteine slabe şi sărace în carbohidraţi.

Fulgii de ovăz

Un mic dejun pe bază de fulgi de ovăz este benefic pentru diabetici, ţinând sub control nivelurile de zahăr din sânge. Beta-glucanul, un tip de fibră regăsită în ovăz, poate face minuni pentru cei care suferă de diabet. De asemenea, ovăzul este bun pentru inimă şi conţine fibre solubile ce încetinesc eliberarea glucozei în sânge, reglând astfel nivelul de zaharuri din organism.

image
image
image
image
image
image
femeie musca politisti jpeg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
Derinkuyu orasul subteran FOTO wikipedia org jpg
Casă curată și frumoasă, Foto Pixabay (2) jpg
tatuaj henna freepik jpg
gradina freepik jpg