Varza tratează ulcerul
Apreciată ca aliment, varza este şi un remediu care aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Poate fi consumată atât în stare crudă, în salate, cât şi gătită, fără să îşi piardă calităţile nutritive.
Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.Sucul de varză este indicat în tratamentul ulcerului pentru că are proprietăţi alcaline şi o substanţă numită glutamină care ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale.Varza roşie poate reduce riscul bolilor bătrâneţii, cum este boala Alzheimer, datorită antioxidanţilor şi vitaminei K, care ajută la prevenirea depunerilor de colesterol pe vasele de sânge, inclusiv cele din creier.
Tratează tusea convulsivă
Se face un decoct concentrat din 5 foi de varză și un litru de apă. Se fierbe timp de 40 de minute după care îndulcești cu miere și bei de 2 ori pe zi.
Combate viermii intestinali
Bea timp de 3 zile la rând, pe stomacul gol, câte 30 ml de suc de varză, extras din frunze, după ce acestea au fost fierte. Tratamentul se repetă timp de 3 luni.
Află pe Clicksanatate.ro cum să calmezi durerile cu leacuri cu varză!