Vrei să trăiești mai mult? Iată ce să faci!

Nu e niciodată prea târziu să te gândești la sănătatea ta. Poți să ai o viață lungă și fericită alături de familia ta dacă adopți câteva obiceiuri sănătoase. Iată ce trebuie să faci, conform specialiștilor englezi.

- Nu exagera cu alcoolul!

De ce? Alcoolul îți afectează funcțiile ficatului care nu va mai fi la fel de eficient în procesarea substanțelor cu potențial toxic pentru organism.

Beneficii: Reducând cantitatea de alcool consumată îi oferi ficatului posibilitatea de a repara daunele provocate și reduce posibilitatea suferi de steatohepatita (boala ficatului gras).

- Fă exerciții fizice!

De ce? Doctorul cardiolog Sanjay Sharma spune că exercițiile fizice îți pot prelungi viața cu până la șapte ani. Scapi de depresie și îți îmbunătățești funcțiile cognitive.

Beneficii: Mersul pe jos timp de 20 de minute poate reduce cu 5% riscul de infarct al unui om de peste 60 de ani. Scade colesterolul, dezvoltă o circulație mult mai bună a sângelui și astfel face o inimă mai puternică.

- Renunță la fumat! 

De ce? Deși ți se poate părea imposibil să renunți la fumat, mai ales dacă ai acest viciu de foarte mulți ani, ar trebui să o faci pentru că posibilitatea de a face cancer pulmonar este de peste 70%.

Beneficii: La 48 de ore de cand ai fumat ultima țigară nu va mai fi nicotină în sistemul tău. Simțul gustativ și mirosul se vor îmbunătăți considerabil. După două săptămâni, circulația sângelui va deveni din ce în ce mai eficientă.

- Redu consumul de zahăr!

De ce? Tuturor ne place zahărul sub diferite forme, dar cercetătorii ne avertizează în privința diabetului care poate duce la deces.

Beneficii: Reduce riscul de diabet și demență. Îți scade șansele de a fi depresiv.

1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
business 816491 1920 jpg
fata diavol jpg
dog 1168663 1920 jpg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
vladimir putin singur umbra trist cocosat shutterstock 1177474882 jpg
Fost interlop cunoscut preda la un liceu din turda png
image
image
image
image
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg
catelul gino si pisica flossie jpg
shutterstock 641704987 jpg