Scandalul rinichiului l-a băgat pe Arşinel în spital


    Arşinel
Arşinel

Alexandru Arşinel (71 de ani) se simte rău după transplantul de rinichi suferit la sfârşitul lunii august. El se întoarce azi la spitalul din Cluj, unde a fost operat. Medicii spun că actorul a ajuns în această stare după ce a fost acuzat că a fost „băgat în faţă" pe lista pacienţilor care aşteptau un rinichi.

La doar trei zile de la operaţia de transplant, Alexandru Arşinel se dăduse jos din pat. Se simţea bine, iar medicii erau foarte încântaţi de evoluţia sa post-operatorie. Rinichiul primit de artist funcţiona bine, iar, la scurt timp, el a fost externat de la Institutul de Urologie din Cluj-Napoca. Un scandal imens izbucnise, însă, cu doar câteva zile înainte ca Arşinel să părăsească spitalul.

Şi anume, profesorul Mihai Lucan, cel care a efectuat operaţia, era acuzat de preşedintele unei asociaţii care se ocupă de bolnavii care fac dializă şi care necesită transplant de rinichi, că l-a „băgat în faţă" pe Arşinel. Potrivit lui Emanuel Ungureanu, artistul ar fi primit rinichiul după doar trei zile de aşteptare, în timp ce alţi pacienţi aşteaptă ani întregi această operaţie. Prof. Lucan a negat aceste afirmaţii şi a spus, atunci, că Arşinel se afla pe lista de aşteptare de circa trei luni. Totuşi, scandalul l-a afectat enorm pe actor. Arşinel a declarat, în urmă cu câteva zile, că starea lui de sănătate s-a înrăutăţit din cauza acestui scandal mediatic.

„Sunt sub supravegherea Spitalului de Nefrologie «Alexandru Davila», unde mi s-au făcut analize. Acestea au fost date peste cap, drept pentru care profesorul Lucan m-a chemat luni (n.r. astăzi), de urgenţă, să mă întorc la Cluj", a spus, la sfârşitul săptămânii trecute, Arşinel. "În viaţa mea nu am crezut că o să trec prin treaba asta. Am făcut atâta bine în jur... N-am crezut că un ONG-ist îmi interzice dreptul la viaţă", a mai precizat actorul.

«Îi facem o evaluare şi vedem dacă îl internăm» Dr. Dan Luscalov, coordonatorul de transplant  în cazul lui Alexandru Arşinel

"Orice stres fizic sau psihic, orice infecţie pot duce la dezechilibru şi se poate ajunge chiar la pierderea rinichiului transplantat. Orice pacient cu transplant trebuie să evite în primele luni stresul fizic şi psihic. Ideal ar fi să se înceteze atacurile la adresa lui. Luni (n.r. astăzi) îi vom face o nouă evaluare care include o serie de teste clinice şi paraclinice. În funcţie de rezult ar putea fi internat sau trimis acasă fie cu modificarea dozelor de ­medicamente, fie cu ­recomandarea de a lua un alt tip de medicamente".

Click!spune

„Sunt sute de bolnavi care aşteaptă ani să primească un rinichi, care şi-au pus întrebări şi care au suspiciunea că acel rinichi s-a pus suspect de repede la un domn de 70 de ani şi fac abstracţie de faptul că a fost vorba de Arşinel. Mihai Lucan nu a precizat până acum dacă Arşinel a primit un rinichi, pentru că a fost cel mai compatibil cu donatorul sau pentru că a fost un actor iubit de români", a declarat preşedintele Asociaţiei din Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, citat de Mediafax.

cub lia bugnar theo rose png
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
serial wednesday jpg
cub Kirstie Alley
alin oprea logodna medana 4 jpg
cub emma corrin png
Dorel Las Fierbinti nunta Mihai Rait Dragomir Ana Maria Mihai Bobonete (2) jpeg
cub camelia șucu (1) png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
seceta
3 metode eficiente cu ajutorul cărora îți poți reducere costurile la facturi jpg
elena si nicolae ceausescu jpg
Stamford Santa Fun Run strânge bani pentru cauze nobile jpg
romania spatiul schengen parlamentul european jpeg
Importăm petrol din alte țări jpg