Slovenia a întrerupt vaccinarea cu serul Johnson & Johnson

Ultima actualizare:

Slovenia a suspendat imunizarea populaţiei cu vaccinul anti-Covid produs de compania americană Johnson & Johnson după ce experţii au confirmat că decesul unei femei de 20 de ani, în septembrie, din cauza cheagurilor de sânge a avut legătură cu vaccinarea, a anunţat marţi ministrul sănătăţii, Janez Poklukar, notează AFP.

Femeia a murit în urma unei hemoragii cerebrale şi a cheagurilor de sânge, la câteva zile după ce a primit doza, potrivit Agerpres. Un comitet de experţi a confirmat într-un raport că tânăra a decedat din cauza trombocitopeniei imune protrombotice, cauzată de distrugerea autoimună a trombocitelor, o complicaţie rară indusă de vaccin.

„Suspendarea temporară a vaccinărilor cu (serul) Janssen, în vigoare în prezent, va deveni permanentă”, a declarat ministrul într-o conferinţă de presă, după publicarea rezultatelor.

Acest deces a fost al doilea caz cunoscut în ţară după cel al soţiei unui diplomat sloven în misiune la Paris, decedată în mai după ce a primit o doză de Johnson & Johnson.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net