Ţiganii spanioli: «Băsescu a fost mut ca un mort în faţa lui Sarkozy»

Asociaţia spaniolă Union Romani a dat publicităţii un comunicat în care critică dur politica preşedintelui Franţei, dar şi pasivitatea celorlalţi lideri din UE, în special a preşedinţilor României şi Bulgariei, faţă de expulzările din Franţa.

Preşedintele Union Romani, Juan de Dios Ramirez Heredia, face acest anunţ într-un dur comunicat contra guvernului condus de Nicolas Sarkozy şi contra restului şefilor de stat şi de guvern din UE, "pentru că se pierd încă o dată într-un hăţiş de cuvinte", în loc să condamne deschis expulzările.

Pentru Union Romani este evident că "Franţa a violat drepturile fundamentale ale cetăţenilor Uniunii Europene" şi a a acţionat "discriminatoriu" contra ţiganilor români şi bulgari rezidenţi pe teritoriul său.

Preşedintele Union Romani recunoaşte că Sarkozy "a câştigat bătălia, dar nu şi războiul" şi îi critică în mod special pe preşedinţii Bulgariei şi României pentru că au rămas "muţi ca nişte morţi" în faţa celor întâmplate.

Citeşte pe adevarul.es ce măsuri vor lua asociaţiile ţigăneşti din Spania împotriva lui Nicolas Sarkozy şi care este singurul lider european lăudat de aceştia pentru atitudinea faţă de preşedintele francez

zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
cub andrele png
vouchere pentru energie electrica jpg
Kirstie Alley și John Travolta, sursă foto: Contul oficial de Instagram al actriței
Buzau 1 jpg
nick carter gettyimages 187744547 jpg jpeg
infidelitate jpeg
parlamentul european profimedia  jpg
image
image
image
image
image
image
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif