Toba - 40 lei kg Şoriciul - 50 lei kg
Sunt bune de te lingi pe degete, dar zac în galatare cu zilele. Caltaboşii, cârnaţii de casă, lebărul, toba şi şoricul de la producători au preţuri mult prea piperate pentru buzunarul românilor.
Reporterii Click! au dat o raită prin târgurile de profil şi vă spun câţi bani trebuie să aveţi la voi dacă vă doriţi o masă de Crăciun îmbelşugată.
Dacă îţi plouă în gură după un caltaboş bucovinean făcut „ca la mama acasă" e suficient să dai o tură în magazinul baciului de pe Calea Floreasca din Capitală.
Aici, pentru un kilogram de maţ de porc umplut cu carne tocată şi orez (chişcă), făcut după o reţetă tradiţională veţi scoate din buzunar 30 de lei. Nu numai în magazine găsiţi bucate tradiţionale, ci şi în pieţe sau în parcări de
malluri. Băneasa, Obor, Piaţa George Enescu şi Parcul Kiseleff sunt târguri unde producătorii vă îmbie să le gustaţi merindele. Din păcate, chiar ei recunosc, prea puţini români se încumetă să le şi cumpere.
„Lumea nu înţelege că sunt produse fără E-uri. Sunt mai scumpe, dar mult mai bune decât cele de fabrică", ne-a spus o vânzătoare din zona Braşovului.