Traian B─âsescu ┼či Mircea Geoan─â, ├«n finala pentru Pre┼čedin┼úie

image
Pentru prezidenţiale, s-au prezentat 54,37% dintre cetăţenii cu drept de vot

UPDATE 23.25 Diferen┼úa dintre Traian B─âsescu ┼či Mircea Geoan─â a crescut u┼čor, potrivit rezultatelor exit-polurilor date publicit─â┼úii de institutele de sondare ┼či realizate dup─â ├«nchiderea urnelor. La ├«nchiderea urnelor, cea mai mic─â diferen┼ú─â ├«ntre cei doi candida┼úi este dat─â de sondajul Insomar, de 1,6%, iar cea mai mare diferen┼ú─â apare ├«n exit poll-ul CCSB, de 3,6%, ├«n condi┼úiile ├«n care, la ora 19:00, diferen┼úele dintre principalii contracandida┼úi se plasau ├«ntre 1,1% (Insomar) ┼či 3,2% (CCSB).

Traian B─âsescu ┼či Mircea Geoan─â intr─â ├«n turul al doilea al alegerilor preziden┼úiale, cu 34%, respectiv 30,4% din voturi, Crin Antonescu plas├óndu-se la o distan┼ú─â apreciabil─â de locul II, cu 22,4% din op┼úiuni, arat─â exit poll-ul CCSB, comandat de Antena3.

Sondajul CURS indică o diferenţă de 2,4% la ora 21:00, iar cel al CSOP-IRES de 3,3%. În toate sondajele, al treilea clasat, Crin Antonescu, este cotat la o distanţă semnificativă în urma primilor doi, obţinând în jur de 22% din opţiunile de vot.

În exit poll-ul Insomar, comandat de Realitatea TV, cu rezultate până la ora 21, Traian Băsescu a obţinut cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale, cu 32,8% din opţiunile exprimate, pe locul al doilea se situează Mircea Geoană, cu 31,2%, iar candidatul liberal Crin Antonescu a obţinut 22,2% din voturi.

├Än al patrulea sondaj, realizat de CSOP ┼či IRES la comanda B1 TV ┼či Vox News, B─âsescu are 33,4%, Geoan─â 30,1%, iar Antonescu 22,5%.

UPDATE 21.00

Traian B─âsescu ┼či Mircea Geoan─â merg ├«n turul al doilea al alegerilor preziden┼úiale, ├«n urma scrutinului de duminic─â, 22 noiembrie 2009, potrivit exit-polurilor realizate de toate institutele de sondare a opiniei publice, la ie┼čirea de la urne.

* Potrivit rezultatelor exit-polului CCSB, comandat de Antena 3, Traian Băsescu, din partea PD-L, a obţinut 34,1 la sută din voturi, în timp ce Mircea Geoană (PSD) a luat 30,9%.

Crin Antonescu, candidatul Partidului Na┼úional Liberal, a str├óns 22,1 la sut─â din voturile rom├ónilor care ┼či-au exprimat op┼úiunea.

Ceilalţi candidaţi: Sorin Oprescu: 3,4%; Kelemen Hunor: 3,6%; C.V.Tudor: 3,6%; George Becali: 1,4%; Remus Cernea: 0,4%; Ovidiu Iane: 0,2%; Eduard Manole: 0,2%; Ninel Potârcă: 0,1%; Constantin Rotaru: 0,0%.

* Exit-polul CURS, comandat de TVR, indică faptul că Traian Băsescu, din partea PD-L, a obţinut 33,72 la sută din voturi, în timp ce Mircea Geoană (PSD) a luat 31,44%.

* Potrivit exit-pollului INSOMAR de la ora 19.00, comandat de Realitatea TV, Traian Băsescu a obţinut 32,8 % din voturi. Pe locul doi s-a clasat Mircea Geoană cu 31,7% din sufragii, urmat de Crin Antonescu cu 21,8 %.

Pe locul patru s-a clasat candidatul PRM, Corneliu Vadim Tudor, cu 4 procente, urmat de Kelemen Hunor cu 3,6 procente. Pe locul ┼čase s-a clasat candidatul independent Sorin Oprescu, cu 3,5%, urmat de George Becali, candidatul PNG-CD, cu 1,7 procente.

Remus Cernea a obţinut doar 0,4%, Eduard Manole a fost votat doar de 0,2% din alegători, iar Ovidiu Cristian Iane - 0,1%.

Candidatul Partidei Romilor, Constnatin Ninel Potîrcă, a obţinut 0,1. Pe ultimul loc s-a clasat Constantin Rotaru cu 0,1%.

* Rezultatele exit-polului CSOP, pentru B1TV: Traian B─âsescu: 33,2%; Mircea Geoan─â: 30,3%; Crin Antonescu: 22%; Kelemen Hunor: 4,2%; C.V.Tudor: 4%; Sorin Oprescu: 3,2%; George Becali: 1,5%.

simeon stalpnicul png

Rezultate REFERENDUM

CURS: 87,43% din cei care au votat la referendumul convocat de pre┼čedintele Traian B─âsescu au optat pentru reducerea num─ârului de parlamentari.77,4% au votat 'Da' pentru un parlament unicameral, arat─â exit poll-ul CURS, comandat de TVR, cu datele de p├ón─â la ora 19.

CSOP: 82% din cei care au votat la referendumul convocat de pre┼čedintele Traian B─âsescu au optat pentru reducerea num─ârului de parlamentari la 300. 74% au votat 'Da' pentru un parlament unicameral, arat─â exit poll-ul CSOP ┼či IRES, comandat de B1 TV ┼či Vox News, cu rezultatele de la ora 19.

INSOMAR: 85,4% din cei care au votat la referendumul convocat de pre┼čedintele Traian B─âsescu au optat pentru reducerea num─ârului de parlamentari.76,5% au votat 'Da' pentru un parlament unicameral, arat─â exit poll-ul Insomar, comandat de Realitatea TV, cu rezultatele de la ora 19.

Traian B─âsescu: "Dincolo de rezultatele prezentate de televiziuni, ca fiind rezultate estimative pentru alegeri, cred c─â avem cel mai mare motiv de bucurie, de satisfac┼úie, din faptul c─â referendumul pentru Parlament unicameral ┼či pentru reducerea num─ârului de parlamentari de la 471 la maxim 300 a fost validat. La aceast─â or─â, peste 50% din electoratul rom├ónesc a votat "Da" pentru referendum. Probabil c─â 80% au votat "Da" pentru ambele solu┼úii".

simeon stalpnicul png

Candidatul la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu, a plecat să fumeze în timpul discursului lui Traian Băsescu, informează Realitatea TV.

Mircea Geoan─â: "Le mul┼úumesc ├«n egal─â m─âsur─â celor care au votat cu ceilal┼úi candida┼úi, mai ales celor care au votat cu Crin Antonescu. A f─âcut o campanie frumoas─â care sunt convins c─â va avea efecte bune pentru ├«ns─ân─âto┼čirea clasei politice rom├óne┼čti. Pe 6 decembrie vom ├«nvinge ├«mpreun─â".

Crin Antonescu: "├Äi rog pe sus┼úin─âtorii mei s─â nu ia ├«n seam─â aceste sondaje profund minicinoae, ├«i rog s─â nu le fac─â jocul, ┼či s─â numerele voturile. Avem ┼čansa s─â trecem ├«n turul doi. La ora 19:00 c├ónd institutele de sondare ┼či-au ├«ncheiat chipurile conturile, un milion de oameni erau la vot. Le mul┼úumesc din suflet tinerilor. V─â mul┼úumesc din suflet pentru c─â am ar─âtat c─â se poate. Nu vreau s─â comentez manipularea pe care o fac sondajele. La ora 19:00, rezultatele erau mai str├ónse. Domnule V├óntu, domnule Voiculescu, sfida┼úi voin┼úa rom├ónuilor. Zeci de mii de oameni nu vor mai apuca s─â voteze, ├«n vreme ce autobuzele lui B─âsescu ┼či Geoan─â au votat de diminea┼ú─â".

┼×i so┼úiile candida┼úilor s-au b─âtut pentru Cotroceni: ├«n ┼úinute! Pe cine vezi ├«n postura de prim─â doamn─â?

UPDATE 20.30

49,97% din alegători au votat pentru prezidenţiale, 46,84% la referendum până la ora 19.00.

Biroul Electoral Central a anunţat că 49,97% dintre alegători au votat la alegerile prezidenţiale până la ora 19.00, cea mai mare prezenţă la vot fiind înregistrată în judeţul Teleorman, iar cea mai scăzută în judeţul Satu Mare, în timp ce pentru referendum au votat 46,84% dintre cetăţeni.

UPDATE 19.50

Traian B─âsescu conduce ├«n preferin┼úele rom├ónilor, potrivit exit-polurilor de la ora 17.00. Astfel, Potrivit INSOMAR, actualul ┼čef al statului ar fi ob┼úinut circa 30% din voturile rom├ónilor, ├«n timp ce candidatul socaial-democra┼úilor, Mircea Geoan─â a ob┼úinut 28% din voturi. Cu liberalul Crin Antonescu ar fi votat, potrivit INSOMAR, circa 24% dintre rom├óni.

Rezultatele par┼úiale la ie┼čirea de la urn─â au ap─ârut,neoficial, pe diverse bloguri, printre care ┼či voxpublica.realitatea.net ┼či "Rom├ónia nu v─â vrea".

Traian B─âsescu ar fi ob┼úinut o treime dintre voturile rom├ónilor ┼či potrivit CCSB, pe locurile doi ┼či trei situ├óndu-se Mircea Geoan─â, cu 27% ┼či Crin Antonescu, cu 23%.

Rezultatele par┼úiale privind votul de p├ón─â la ora 17.00 ale CSOP arat─â c─â Mircea Geaon─â ┼či Crin Antonescu se afl─â la egalitate, cu 25% din preferin┼úele rom├ónilor. La mare distan┼úa, s-ar afla, potrivit acestor date preliminare ┼či neoficiale, Traian B─âsescu, cu 335 dintre voturile exprimate.

Exit-pollu-ul curs arat─â un singur procent ├«ntre candidatul liberal ┼či cel social-democrat, 25% fa┼ú─â de 26%, ├«n timp ce actualul locatar de la Palatul Cotoceni ar fi primit 29% din voturi.

UPDATE 18.20

P├ón─â la ora 17.00 Ministerul Administra┼úiei ┼či Internelor (MAI) a ├«nregistrat 620 de sesiz─âri privind incidente electorale, ├«ntre acestea num─âr├óndu-se 26 de infrac┼úiuni pentru care au fost ├«ntocmite dosare penale, a declarat purt─âtorul de cuv├ónt Christian Ciocan.

Ciocan a precizat c─â cele mai multe sesiz─âri au fost ├«nregistrate ├«n Bucure┼čti, 72, iar ├«n C─âl─âra┼či ┼či Olt s-au ├«nregistrat c├óte 58. Potrivit purt─âtorului de cuv├ónt al MAI, o femeie din ┼×imleu Silvaniei, jude┼úul S─âlaj, care a fost prins─â cu trei buletine de vot.

De asemenea, un membru al unei comisii de la o sec┼úie de vot din jude┼úul Vaslui, care era ├«n stare de ebrietate ┼či a adresat injurii la adresa colegilor, aleg─âtorilor ┼či for┼úelor de ordine, a fost imobilizat, dus la sec┼úia de Poli┼úie, unde a fost amendat, scrie NewsIn.

├Äncidentele violente nu au lipsit. ├Än Capital─â dou─â grupuri de simpatizan┼úi ai unor partide s-au luat la b─âtaie, acuz├óndu-se reciproc c─â dau bani pentru voturi. Ace┼čtia au fost du┼či la Sec┼úia 2 din Bucure┼čti.

Totodat─â, ├«n localitatea Racova din jude┼úul Bac─âu a fost identificat un autoturism ai c─ârui ocupan┼úi au declarat c─â ┼čoferul le-a dat c├óte 20 de lei ┼či le-a promis p─âturi ┼či vin pentru voturi, relateaz─â NewsIn.

UPDATE 17.30

Prezen┼úa la vot la nivel na┼úional - Biroul Electoral Central a anun┼úat c─â 36,19% dintre aleg─âtori au votat pentru pre┼čedinte p├ón─â la ora 16, prezen┼úa la urne cea mai ridicat─â ├«nregistr├óndu-se ├«n Teleorman ┼či Mehendi┼úi, iar cea mai sc─âzut─â ├«n jude┼úul Covasna.

Pentru referendum, prezen┼úa la vot p├ón─â la ora 16.00 a fost de 33, 86%, cei mai mul┼úi votan┼úi fiind ├«n jude┼úele Boto┼čani, Mehedin┼úi ┼či D├ómbovi┼úa, iar cei mai pu┼úini ├«n Covasna, Harghita ┼či Satu Mare.

UPDATE 17.15

Exit-poluri: Geoan─â ┼či B─âsescu, ├«n turul doi

Candidatul social-demorca┼úilor pentru fotoliul de pre┼čedinte, Mircea Geoan─â, ┼či actualul ┼čef al statului, Traian B─âsescu, sunt cei doi candida┼úi care se vor ├«nfrunta ├«n turul doi, potrivit ext-pllurilor CSOP, CCSB, INSOMAR ┼či CURS, anun┼ú─â Voxpublica.

Cu toate c─â cele trei institute de sondare a opiniei publice prezint─â date diferite privind cine se afl─â, ├«n prezent, pe primul loc ├«n urma exprim─ârii preferin┼úelor electorale ale rom├ónilor, este aproape cert c─â b─ât─âlia electoral─â din turul doi se va da ├«ntre Geoan─â ┼či B─âsescu.

Potrivit CSOP, pe primul loc în topul preferinţelor românilor se află Traian Băsescu cu 36% din totalul voturilor exprimate până la ora 13.00.

Candidatul PSD, Mircea Geoan─â, ar fi primit 30% din voturi, iar Crin Antonescu 22%.

┼×i CCSB ├«l d─â pe primul loc pe candidatul PD-L, Traian B─âsescu cu 33,2% din preferin┼úele de vor ale rom├ónilor. Contracandidatul s─âu, social-democratul Mircea Geoan─â, ar fi primit 31,7%.din voturi, iar liberalul Crin Antonescu 22%. Rezultatele prezentate de CCSB iau ├«n calcul op┼úiunile exprimate de rom├ónii prezen┼úi la vot p├ób─â la ora 15.00.

CCSB îl dăsdea pe Mircea Geaonă pe primul loc în preferinţele exprimate de români până la ora 13.00.

Geon─â ar fi primit cele mai multe voturi potrivit INSOMAR, fiind ales de 33,8% din cet─â┼úenii cu drept de vot. Actualul ┼čef de stat ar fi primit 32,7% din voturi, ├«n timp ce Crin Antonescu a ├«ntrunit 20,3% din voturile exprimate p├ón─â la ora 15.00

Candidatul PSD s-ar afla pe primul loc ┼či ├«n exit-pollul CURS, care lua preferin┼úelor rom├ónilor prezen┼úi la vot p├ón─â la ora 13.00. Mircea Geoan─â a fost votat de 36 %, Traian B─âsescu - 34%. Candidatul PNL, Crin Antonescu, a ob┼úinut doar 19%.

Mai cite┼čte:Ora 16:00 - 36,19 % dintre rom├óni au venit la vot

BeFunky collage (3) jpg
299011783 10228211450569350 3863063160789419997 n jpg
oana roman 2 webp
oana lis exclusiv png
1 gabi badalau si copiii jpg jpeg
anne heche jpg
onoriu 12 JPG
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
pensie bani jpeg
646x404 jpg
Prinţesa Diana
Submarin in Marea Neagra FOTO  webnovosti.info via zn.ua
mugur mihaescu jpg
image png