Ucisă de vopseaua de păr

Ultima actualizare:

    Julie a fost pusă pe aparate şi a zăcut în comă timp de un an.
Julie a fost pusă pe aparate şi a zăcut în comă timp de un an.

Moarte absurdă. Julie McCabe, o britanică în floarea vârstei, a fost ucisă de vopseaua de păr, după un an de chinuri. Se mai vopsise de numeroase ori cu acelaşi produs până s-a întâmplat nenorocirea.

Avea numai 37 de ani, când i s-a făcut rău şi a intrat în comă, scrie "Daily Mail". Şi-a vopsit părul cu L'Oreal Preference, cum făcea de obicei, şi l-a strigat pe soţul ei, Russell McCabe, 45 de ani, cu disperare: "Nu mă simt bine, nu pot să respir!" Femeia s-a prăbuşit apoi, pierzându-şi cunoştinţa, după ce a suferit un atac de cord.

Julie a fost pusă pe aparate şi a zăcut în comă timp de un an. Zilele trecute a murit, vegheată de copiii ei, Luke, 21 de ani, şi Abigail, 16 ani, în spitalul din Keighley (comitatul Yorkshire). Familia susţine că femeia a suferit o reacţie alergică la fenilendiamină, o substanţă conţinută în vopseaua de păr. Testele nu au arătat o legătură definitivă între produs şi caz, iar producătorul de cosmetice a demarat o anchetă proprie.

Medicii britanici spun că decesul s-a produs în urma unei reacţii alergice, chiar dacă femeia mai ­folosise un astfel de produs. Starea de rău poate să apară după ce substanţa toxică se acumulează în timp. Un studiu realizat în SUA a arătat că fenilen­diamina, substanţa folosită în multe vopsele de păr, poate să ducă la cancer de vezică biliară.

Testează produsul înainte!

Înainte de folosirea unei vopsele de păr este obligatoriu să fie realizat un test pe piele cu 48 de ore mai devreme.

De asemenea, se recomandă citirea cu atenţie a ingredientelor, pentru a evita substanţele la care aveţi alergie. Nu în ultimul rând este bine să cereţi sfatul unui dermatolog înainte de a vă vopsi părul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net