Vedetele noastre, pacienţi de lux

Ultima actualizare:
Cristi Minculescu,
Cristi Minculescu,

Când vine vorba de operaţii dificile, vedetele noastre nu se tratează în ţară, ci aleg spitale renumite sau clinici private din străinătate. Condiţiile de lux de acolo, dar şi dibăcia doctorilor sunt motive care îi determină pe românii noştri cu dare de mână să plece peste hotare atunci când au o problemă. Teo Trandafir, Cristi Minculescu s-au tratat în Austria şi Germania, iar Dan Bittman s-a operat chiar la începutul acestei luni.

Pentru Dan Bittman, oboseala acumulată de-a lungul celor 27 de ani de carieră şi-a spus cuvântul, iar semnele au fost observate în urmă cu un an şi jumătate. Atunci, după un control amănunţit, solistul Holograf a fost diagnosticat de medicii noştri cu stenoză carotidiană asimptomatică, adică, pe înţelesul tuturor, pe un vas de sânge de la gât s-a depus grăsime, vena s-a îngustat şi împiedica, astfel, circulaţia sângelui. Riscurile acestei probleme de sănătate l-au speriat destul de rău pe Bittman care a hotărât să se opereze.

Şi nu oriunde, ci în Austria. Pe 3 octombrie, Dan Bittman a suferit o operaţie destul de dificilă chiar la AKH, Spitalul Universitar din Viena. „Medicii de la noi nu au vrut să îl opereze pe Dan pentru că era o intervenţie destul de delicată şi ar fi riscat prea mult. Zona în care s-a făcut operaţia are foarte mulţi nervi, iar dacă erau afectaţi, nu ar mai fi putut să vorbească. Am ales clinica din Viena pentru că este extrem de recunoscută, iar medicii de acolo sunt renumiţi în toată lumea.

Dan se află sub tratament acum şi îşi doreşte să se întoarcă cât mai repede pe scenă", a declarat Liliana Ştefan, iubita artistului, pentru Click! Deşi costurile unei intervenţii, sunt de zece ori mai mari în comparaţie cu cele practicate în spitalele noastre, Dan Bittman a pus sănătatea şi familia pe primul loc, iar banii pe ultimul.

Teo Trandafir
Teo Trandafir

În lupta cu o boală incurabilă a fost şi artistul Cornel Constantiniu în vârstă de 67 de ani. De aproape 17 ani, interpretul melodiei „Iubirea ta", suferă de Parkinson, o boală grea care la fiecare pas sau cuvânt rostit îi consumă din energie.  Prima dată s-a operat în 1999, în Africa de Sud, apoi în 2004, la Viena, unde i s-a implantat un neurostimulator, adică un aparat montat lângă claviculă care prin intermediul electrozilor implantaţi în creier, îl ajută să meargă, dar şi să vorbească .

Pentru că aparatul s-a deteriorat în timp şi a trebuit să fie schimbat, Constantiniu a mai fost supus unei a treia intervenţii, chiar în urmă cu 3 ani. De-atunci, artistul merge periodic la consult specializat şi se simte mai bine.

serban huidu
serban huidu

Andeeea Marin a apelat şi ea la serviciile medicilor turci de la clinica Acibadem din Istanbul atunci când a decis să-şi rezolve problemele pe care le avea de ani buni la coloană. Vedeta, în vârstă de 37 de ani, s-a operat  de două ori la aceeaşi clinică, în 2011 şi în mai 2012. "Nu e o ruşine să spun că am 37 ani şi stau mult la computer şi vârsta îşi spune cuvântul. Am nişte probleme cu coloana vertebrală. În România sunt medici foarte buni, dar există şi o limitare tehnică", declara Zâna, după cea de-a doua intervenţie suferită în mai 2012. (Alina Erimia)

andreea marin
andreea marin

Diagnosticat de medicii din ţară cu o boală hepato-renală ereditară, în luna martie a anului 2009, Cristi Minculescu (53 de ani) a fost supus unei operaţii de transplant hepatic, soţia lui, Rodica, fiind cea care i-a donat o parte din ficat. Ficatul bolnav al lui Cristi cântărea 20 de kilograme. După intervenţie, recuperarea în Spitalul Universitar „Regensburg" din Germania a durat două luni.

Costul intervenţiei chirurgicale s-a ridicat la 47.000 de euro şi a fost suportat de Ministerul Sănătăţii, restul cheltuielilor fiind acoperite de familie. În 2010, solistului i-a fost deschisă prima operaţie, pentru a vedea dacă totul este în ordine. În luna august, anul acesta, Minculescu şi-a anuţat retragerea din trupa Iris, după o carieră muzicală de 32 de ani, el fiind înlocuit cu Toni Şeicărescu. (Alina Erimia)


    Teo Trandafir
Teo Trandafir

Simpatica Teo Trandafir (44 de ani) a fost operată de două ori la Viena, anul trecut, pentru că suferea de o pancreatită acută, care i-a pus viaţa în pericol. La 24 februarie, vedeta  a fost supusă unei interventii chirurgicale majore, în urma complicaţiilor provocate de pancreatită şi a unei infecţii abdominale, anunţa atunci Clinica AKH, din Viena.

Ulterior, în luna martie a anului trecut, Teo încă se lupta cu infecţia, aşa că a suferit o nouă intervenţie chirurgicală. „Am înlăturat alte urme de necroză şi ţesut infectat din abdomenul pacientei",  declara, la acea vreme, profesorul Michael Gnant, coordonatorul echipei de medici care s-a ocupat de vedetă. (Simona Nichita)


    serban huidu
serban huidu

După tragicul accident de schi petrecut pe o pârtie din Austria în luna decembrie a anului 2010, la Innsbruck, atunci când s-a lovit violent la cap, Şerban Huidu (36 de ani) a fost în stare atât de gravă, încât a stat în comă indusă, internat la spitalul Allgemeines Krankenhaus din Innsbruck, neputând fi transferat la un  spital din Viena din cauza stării sale. Ulterior, a fost mutat pentru îngrijiri în capitala Austriei, iar recuperarea lui a durat mult, el fiind nevoit să facă dicţie şi kinetoterapie. (Simona Nichita)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net