Vlădescu vrea impozit pe pensie! Cum comentezi?

Ultima actualizare:

    Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu
Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu

După acordarea alocaţiile în funcţie de venitul părinţilor, taxa pe fast-food, ministrul Finanţelor Vlădescu are o nouă idee salvatoare pentru buget. Acum acesta doreşte impozit pe pensii.

UPDATE. După ce premierul Emil Boc a precizat că o astfel de măsură nu a fost discutată în Coaliţie, Vlădescu a revenit asupra declaraţiei. "Nu vreau să impozitez şi ştiu că nu se pot impozita pensiile, în afară de cele mari, care deja se impozitează. Să fie foarte clar, nu intenţionez să impozitez pensiile în acest moment ", a spus şeful de la Finanţe, citat de Mediafax.

Într-un interviu acordat la Money.ro, ministrul Finanţelor a explicat că  "orice venit, într-un stat civilizat, se taxează". "Noi ce facem? Scoatem pensia din taxare la momentul acordării ei, lucru care e foarte frecvent în multe state din lume, dar nu o taxăm la momentul plăţii. Deci scoatem din circuitul de taxare o sumă foarte importantă care în toată lumea asta se taxează. Aşa ajung alte state să aibă venituri bugetare de 47% din PIB", a subliniat Vlădescu.

El şi-a exprimat dorinţa ca aceast subiect să intre în dezbatere publică. 

"Trei milioane şi ceva de plătitori, şase milioane de beneficiari. Spunem acum că am vrea o pensie care să reprezinte 45% din salariul mediu. Dar noi avem o fiscalitate totală de 30% din PIB. E foarte greu să-ţi închipui cum, având atât de puţini plătitori şi atâţia beneficiari şi o fiscalitate care este sub nivelul de 45%, ar putea cineva să-ţi plătească 45%", a adăugat ministrul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net