De ce a ieşit din închisoare Cioacă, deşi e considerat vinovat?

9 martie 2014 17:26   Național
Ultima actualizare:

Cristian Cioacă are aproape o lună de când se află în libertate. Poliţistul acuzat că şi-a ucis soţia, pe Elodia Ghinescu, a fost eliberat din Penitenciarul Colibaşi, după decizia Curţii de Apel Piteşti.

Completul de divergenţă a decis înlocuirea arestului cu controlul judiciar. Potrivit rtv.net, magistratul care nu a fost de acord cu eliberarea spune că poliţistul a îngreunat ancheta procurorilor.

"Deşi gravitatea faptei de omor calificat este foarte mare, instanţa constată că nu s-a evidenţiat riscul influenţării rezultatelor expertizelor impuse şi nu există alte date că Cristian Cioacă ar săvărşi alte infracţiuni", scrie în motivarea judecătorilor.

Tot aici se menţionează următoarele: "Curtea nu poate reţine susţinerile lui Cristian Cioacă, acelea că în urma administrării unor probe în apel ar fi dispărut suspiciunea rezonabilă că a săvârşit infracţiunea de omor calificat asupra soţiei sale." Cioacă a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru omor, însă până acum a stat doar 436 de zile după gratii. 

Mai multe