UPDATE Cioacă va fi cercetat în stare de libertate

28 noiembrie 2012 11:06   Național
Ultima actualizare:

Poliţistul Cristian Cioacă a fost pus sub acuzare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută din august 2007, procurororii Parchetului instanţei supreme urmând să ceară arestarea lui preventivă pentru omor, a declarat, astăzi, avocata acestuia, Maria Vasii, informează Mediafax.

UPDATE 20.30 Instanţa a respins cererea de arestare preventivă înaintată de procurori. Cioacă va fi cercetat în stare de libertate, iar procurorii au făcut recurs. După pronunţarea deciziei, Cioacă a plecat zâmbitor spre casă, spunându-le ziariştilor că "Elodia e acolo unde sunt toţi oamenii daţi dispăruţi."

Poliţistul Cristian Cioacă a fost dus, miercuri, la Parchetul instanţei supreme pentru a fi anunţat că s-a pus în mişcare acţiunea penală în cazul lui, pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu.

Totodată, procurorul l-a informat pe Cristian Cioacă şi despre faptul că va cere instanţei arestarea lui preventivă, a spus avocata Maria Vasii.

"Nu a fost luată măsura de arestare preventivă, Cristian Cioacă este liber. Aşteptam să fim chemaţi în instanţă", a precizat avocata Maria Vasii.

La rândul său, Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a spus că propunerea de arestare preventivă a lui Cristian Cioacă a fost făcută pentru acuzaţiile de omor calificat şi profanare de morminte, urmând ca dosarul să fie judecat de Tribunalul Bucureşti.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit, soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă fiind principalul suspect în acest caz.

Citeşte şi: Dovezile care îl pot trimite pe Cristian Cioacă după gratii

Mai multe