Atenţie! Ai în frigider 8.000 de bacterii
Cutiile special prevăzute pentru conservarea salatelor, legumelor şi a fructelor din frigiderele noastre depăşesc cu 750 de ori nivelul de bacterii considerat normal, informează Daily Mail.
Printre microbii din frigider se află inclusiv unii din clasa A de risc: E. coli, salmonella şi chiar listeria.
Testele bacteriologice realizate în cuvele a 30 de frigidere din Marea Britanie au indicat o concentraţie de 7.850 de bacterii pe centimetru pătrat.
Pentru a îndepărta aceste colonii care sunt expansive la temperatura cuprinsă între 0-10 grade Celsius este nevoie ca după fiecare depozitare, cutiile să fie spălate atent.
Paul McDonnell, de la Microban Europe, din Marea Britanie, a explicat: „scopul principal al frigiderului este acela de a conserva alimentele şi de a minimaliza şansele ca bacteriile şi alţi viruşi periculoşi să ajungă în organism".
Temperaturile scăzute nu ucid coloniile de bacterii, ci doar stagnează gradul lor de înmulţire.
Microorganismele intră într-un soi de conservare la frig şi se reactivează în momentul în care alimentele sunt procesate pentru a fi mâncate.