Viața lui Pierce Brosnan, o listă nesfârșită de tragedii. Părinții l-au abandonat, iar soția și fiica au murit răpuse de aceeași boală

25 august 2023 9:17   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai frumoși actori de la Holywood și cel care făcut milioane de femei să se îndrăgostească de el după ce l-a interpretat pe James Bond, Pierce Brosnan nu a avut deloc o viață ușoară. Cu zâmbetul său de învingător și personalitatea sa calmă, probabil nu ai ghici că viața lui a fost un șir de tragedii.  A fost abandonat de părinți, iar la 4 ani a rămas singur pe lume. Când credea că a găsit fericirea, soția lui s-a stins răpusă de cancer ovarian. Câțiva ani mai târziu, avea să își vadă fiica suferind până la moarte de aceeași boală.

Talentatul actor s-a născut în Irlanda pe 16 mai 1953. Tatăl lui l-a abandonat imediat după naștere, iar când avea patru ani, mama lui nu a mai putut face față stresului de a crește singură un copil. A plecat la Londra în căutarea unui loc de muncă și l-a lăsat pe micuțul Pierce în grija bunicilor.

Din păcate, aceștia au murit și el a rămas singur. Acesta a fost doar începutul listei de tragedii din viața lui.

Șapte ani mai târziu, pe când micul Pierce avea 11 ani, mama lui se întoarce, iar Pierce se mută într-un alt oraș și își cunoaște tatăl vitreg. Cu acesta Pierce Brosnan a văzut primul film din viața lui. Era James Bond Goldfinger, iar micul Brosnan a fost cucerit.

Pierce Brosnan și-a câștigat existența înghițind foc la circ

Multă vreme, Brosnan a fost nefericit și și-a găsit cu greu calea în viață. La un moment dat, și-a găsit un hobby care avea să-i schimbe cursul vieții pentru totdeauna. O vreme, Pierce Brosnan a fost „mâncător de foc” și a făcut spectacol pe stradă pentru trecători și a jucat chiar la circ.

Aceste spectacole l-au ajutat mai târziu să fie acceptat la Drama Center din Londra. În scurt timp a primit și primul rol principal în piesa The Red Devil Battery Sign a lui Tennessee Williams. Viața lui intrase pe un drum atât de frumos.

S-a îndrăgostit la prima vedere

Când a întâlnit-o pe Cassandra Harris, i-a căzut imediat cu tronc. Așa cum avea să povestească mai târziu „s-a îndrăgostit la prima vedere” de actrița australiană. Din păcate, ea nu a simțit la fel pentru el — cel puțin la început! Privind înapoi la prima dată când s-au întâlnit, Harris își amintește că a crezut că era un „bărbat cu aspect amuzant” cu o „tunsoare scurtă”. Însă Pierce Brosnan a iubit-o nespus și a suferit la fel pentru ea.

Harris era căsătorită la acea vreme și avea doi copii. Brosnan a așteptat câțiva ani ca ea să divorțeze pentru a-și vedea în sfârșit visul împlinit: acela de a fi cu femeia iubită. În 1980 s-au căsătorit. Iar câțiva ani mai târziu, când primul soț al lui Harris a murit, Brosnan i-a adoptat bucuros pe cei doi copiii ai soției lui: Christopher și Charlotte. Erau o familie fericită, dar totul s-a năruit.

Boala care i-a luat fericirea

Pierce Brosnan și-a văzut împlinit și visul de a ajunge la Hollywood. A primit un rol principal într-un film care i-a deschis imediat calea spre celebritate.

Fericirea nu a durat mult. Dacă pe platourile de filmare totul era perfect, acasă, Brosnan suferea. Tatăl vitreg al lui Pierce, William Carmichael, s-a îmbolnăvit. Actorul l-a iubit nespus și a ales să fie lângă el. Și-a anulat toate planurile și i-a fost alături în fiecare secundă până când acesta a închis ochii.

Boala a lovit din nou. Harris, care se simțea tot mai obosită și tot timpul acuza dureri abdominale a fost diagnosticată cu cancer ovarian. Diagnosticul a dat peste cap întrega lume a familiei Brosnan.

Când Harris a murit, a lăsat un gol imens în viața familiei ei, care nu a putut fi umplut niciodată. Nu numai că a pierdut-o, dar a trebuit să o privească și suferind.

Fiica Charlotte, aceeași boală

Când Charlotte a aflat că suferă de aceeași boală ca mama ei, i-a frâns inima lui Pierce Brosnan. A murit sub ochii tatălui ei vitreg la vârsta de 41 de ani.

Brosnan își amintește de Charlotte ca fiind „fiica sa amuzantă, minunată”, persoana care a fost înainte de a se îmbolnăvi. A trebuit să privească o altă femeie pe care o iubea suferind în același mod ca mama ei, femeia pe care Brosnan a iubit-o toată viața și a cărei moarte i-a sfâșiat sufletul.

Aceeași boală necruțătoare i-a luat și o prietenă

Brosnan era încă îndurerat de pierderea fiicei sale când a auzit o veste mai tragică. Poate că a fost doar o prietenă, dar erau suficient de apropiați pentru a o considera ca pe o familie. La doar trei ani după ce și-a pierdut fiica, buna sa prietenă Beau St. Clair a murit. Și ea a pierdut aceeași luptă cu cancerul ovarian.

Pierce Brosnan a spus la un moment dat „durerea devine o parte de neșters din tine”.

Mai multe