Kinder - Carmen Nadaban

Ultima actualizare:

    Kinder
Kinder

Ingrediente:

Pentru blat: 10 ouă, 200 grame zahăr, 2 pliculeţe de zahăr vanilinat, 5 linguri de pesmet alb, 5 linguri de făină, 5 linguri de cacao, 5 linguri de miere, 1 pliculeţ şi jumătate de praf de copt, un praf de sare, 50 ml lapte, 270 ml ulei.

Pentru cremă:

700 ml frişcă lichidă, 1 pliculeţ de gelatină, 3 linguri de lapte, 2 lingura de miere, 1 fiolă de esenţă de vanilie.Pentru glazura 1 (din interiorul prăjiturii): 240 g ciocolată cu lapte, 140 g de rama, 2 lingura de apă, 4 linguri de ulei.Pentru glazura 2 (deasupra prăjiturii): 220g de ciocolată cu lapte, 100 g de rama, 3 linguri de ulei, 1 lingură de apă, 1 lingură zahăr pudră.

Preparare

Blat: Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi le punem în castroane diferite. În castronul cu gălbenuşuri adaugăm zahărul, zahărul vanilinat şi mixăm bine compoziţia până la omogenizare. Peste compoziţia rezultată, adăugăm făina şi praful de copt şi mixăm din nou până se încorporează complet.

Adăugăm şi cacao peste compoziţia obţinută mai sus şi amestecăm până la omogenizare. Continuăm prin a adăuga în aceeaşi compoziţie, pesmetul, laptele, uleiul şi mierea şi amestecăm până se încorporează totul. Într-un alt castron, în care am pus albuşurile, adăugăm un praf mic de sare şi începem să mixăm albuşurile cu mixerul până obţinem o spumă consistentă. Peste această spumă adăugăm compoziţia cu cacao pregatită mai înainte şi amestecăm cu spatula până obţinem o compoziţie omogenă. Tapetăm cu hârtie de copt 2 tăvi identice, împărţim compoziţia de mai sus în două părţi egale şi punem la copt, în cuptorul preîncălzit, cele 2 blaturi necesare pentru prăjitură.

Atenţie, dacă nu aveţi 2 tăvi identice, nu-i nici o problemă, împărţiţi compoziţia în două şi coaceţi blaturile pe rând. Blatul se coace în 25-30 minute, se încearcă cu scobitoarea dacă este copt. După ce blaturile sunt coapte le scoatem pe nişte tocătoare şi le lăsăm la răcit, fără să le scoatem din hârtia de copt. Între timp, cât blaturile se răcesc, pregătim cele 2 glazuri şi crema.Creme: Pentru prima glazură, luăm o crăticioară şi rupem în ea ciocolata bucăţelele, adăugăm untul, apa şi uleiul, în cantităţile necesare şi punem crăticioara cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, până se topesc toate şi se obţine o compoziţie omogenă. După topire, eu am lăsat compoziţia deoparte să se răcească, însă am văzut că nu se îngroşa deloc, aşa că, în momentul în care compoziţia a ajuns la temperatura camerei, am introdus-o în frigider şi am lăsat-o acolo până s-a îngroşat bine, în aşa fel încât să o pot întinde uşor pe prăjitură.

Pentru prepararea cremei, începem prin a dizolva un plic de gelatină, într-un pahar cu 200 ml apă. Punem frişca lichidă într-un castron şi începem să mixăm până se întăreşte. După ce am obţinut frişca, adăugăm mierea, laptele, esenţa de vanilie, gelatina dizolvată în prealabil în apă (atenţie în momentul încorporării gelatinei în frişcă, gelatina trebuie să fie lichidă, dacă s-a întărit între timp mai adăugaţi puţină apă peste ea şi amestecaţi până la diluare) şi mixăm până se încorporează bine toate ingredientele.

Crema obţinută astfel o punem în frigder până începem să asamblăm prăjitura. Pentru prepararea celei de a doua glazuri, procedăm ca la prima glazură, luăm o crăticioara - eu am setul special de topire a ciocolatei pe baie de aburi – rupem în ea ciocolata bucăţelele, adăugăm apa şi uleiul, margarina sau untul, zahărul pudră în cantităţile necesare şi punem crăticioara cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, până se topesc toate şi se obţine o compoziţie omogenă. După topire, eu am lăsat compoziţia deoparte să se răcească.

În momentul în care compoziţia a ajuns la temperatura camerei, am introdus-o în frigider şi am lăsat-o acolo până s-a îngroşat bine, în aşa fel încât să o pot întinde uşor pe prăjitură. Când avem pregătit totul începem să asamblăm. Crema de frişcă eu am împărţit-o în 3 părţi, două părţi mai mari şi egale şi a treia parte mai mică pentru deasupra prăjiturii. Luăm unul din blaturi, şi întindem o parte din crema de frişcă pe toată suprafaţa blatului, netezind foarte bine, deasupra cremei întindem glazura 1, după care dăm prăjiura la congelator pentru 5-10 minute, doar cât să se întărească glazura bine.

După ce glazura s-a întărit îndeajuns, scoatem prăjitura din congelator şi întindem peste glazură şi cealaltă parte de crema de frişcă, egală cu prima parte, netezim bine din nou. Peste cremă răsturnăm al doilea blat, cu hârtia de copt în sus şi apăsăm uşor cu mâna pe suprafaţa hârtiei de copt, atât cât să adere blatul cu stratul de cremă de frişcă, după care îndepărtăm hârtia de copt.

Turnăm glazura 2 peste toată suprafaţa blatului, netezim bine cu un cuţit şi dăm din nou prăjitura la congelator pentru 5-10 minute cât să se întărească glazura. Peste acest strat de glazură întindem a treia parte de cremă de frişcă (cea mai mică) şi nivelăm frumos suprafaţa prăjiturii, iar deasupra radem ciocolată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bob tunsoare jpg
1 piftie de curcan jpg jpeg
Tottenham Hotspur v AZ   UEFA Europa League 202425 League Phase MD3 (1) (1) jpg
horoscop decembrie logo jpg
image png
sarmale freepik jpg
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net