Rețete inedite de Revelion, de la Chefii de la Antenă! Preparatele cu care îți vei impresiona musafirii
Pe 30 decembrie, de la ora 20.30, este programată marea finală „Chefi la cuțite”la Antena 1. Doi dintre vestiții chefi ai show-ului propun cititorilor click.ro, în exclusivitate, rețete inedite cu care să vă delectați invitații în noaptea dintre ani.
Chef Orlando Zaharia vă învață cum să gătiți delicioasa Burtă de porc
Renumitul bucătar Orlando Zaharia de la „Chefi la cuțite” îi îndeamnă pe cititorii Click! să încerce să gătească Burtă de porc, pentru masa de Revelion. Preparatul necesită ceva muncă în bucătarie, însă chef-ul vă asigură că va face furori printre invitați. Iată și rețeta:
Burtă de porc:
Luăm bucata de burtă de porc (de preferat șoriciul de deasupra să fie pârlit și nu fiert) și o înțepăm cu o furculiță. E important să facem asta ca sarea să pătrundă mai bine în carne și să obținem la final un șorici crocant.
Adăugăm condimente: piper alb, piper negru, boia, pepperoncino, boabe de piper, foi de dafin. Nu foarte multe pentru că vrem să păstrăm aroma cărnii.
Punem bucată de burtă într-o oală și turnăm deasupra o sticlă borș și niște ulei. Oricât borș am pune, carnea are tendința de a ieși la suprafață, iar uleiul ajută să nu avem o suprafață uscată.
Acoperim oala cu un capac și o punem la cuptor pentru vreo 2-3 ore la o temperature de 135-150 de grade maxim. Așa vom frăgezi carnea.
Scoatem apoi burta într-o altă cratiță, mai adăugăm niște boabe de piper, ulei deasupra (ajută șoriciul să se expandeze) și sare. O băgăm din nou la cuptor, de data asta la 220-250 de grade pentru 5-6 minute ca să avem un “crocant perfect”!
Poftă bună și Sărbători fericite!
Chef Richard Abou Zaki și rețeta lui de Tiramisu, desertul perfect făcut cu resturile de pe masa de Crăciun pentru Revelion și după
În Italia, de Crăciun, se mănâncă mult panettone. Chef Richard Abou Zaki vă propune o rețetă de tiramisu făcut cu resturile de panettone sau de cozonac cu nucă, practic ce ne rămâne după Crăciun putem folosi de Revelion și după, ca să nu aruncăm nimic.
Rețeta de Tiramisu:
Mărunțim bucățile rămase și le îmbibăm în cafea, apoi le punem pe post de bază.
Luăm apoi 5 ouă, 700 de grame de mascarpone și 100 grame de zahăr.
Amestecăm gălbenușurile cu zahărul până obținem un conținut cremos. Încorporăm apoi mascarpone lingură cu lingură. La final, adăugăm și albușurile, după ce le-am bătut separat.
La bază avem bucățile de panettone sau cozonac îmbibate în cafea, punem crema de mascarpone, punem cacao și repetăm apoi procesul cu inca un strat. O să avem un tiramisu cu aromă de Crăciun și evităm și risipa alimentară.