Africa de Sud, regina balonului oval. E pentru a treia oară campioană mondială

Ultima actualizare:

    Africa de Sud si bucuria cuceririi celui de-al treilea titlul mondial la rugbyFOTO: EPA
Africa de Sud si bucuria cuceririi celui de-al treilea titlul mondial la rugbyFOTO: EPA

Cupa Mondială de rugby s-a încheiat cu o surpriză. Cotată cu a doua șansă în finala cu Anglia, Africa de Sud a reușit să cucereasacă pentru a treia oară în istorie titlul suprem.

În finala Cupei Mondiale, disputată ieri, Africa de Sud a învins cu scorul de 32-12 (12-6) Anglia. Găzduită de Yokohama, partida decisivă a celui mai lung Mondial din toate sporturile de echipă a fost dominat de sud-africani, care nu le-au dat nici o șansă adversarilor. Asta chiar dacă la casele de pariuri Anglia, care eliminase în semifinale tripla campioană a lumii, Noua Zeelandă, era considerată favorită.

Specific unui meci de rugby cu miză, ambele echipe au început prudent, astfel că până la pauză nu se înscrisese decât din lovituri de pedeapsă (scor 12-6). Duelul transformerilor Handre Pollard și Owen Farrell a continuat și la începutul reprizei secunde, cu un profit pentru sud-africanul Pollard, astfel că în minutul 65 scorul era 18-12. Cu Anglia obligată să atace pentru a marca măcar un eseu, Africa de Sud a găsit breșa necesară pentru ca Mapimpi să reușească să culce balonul dincolo de buturile europenilor în minutul 66. Aflați în pragul dezastrului, englezii au forțat, însă nu ei au fost cei care au marcat, ci adversarii lor, prin Kolbe. Astfel, Africa de Sud a cucerit pentru a treia oară Cupa Mondială, după succesele din 1995 și 2007. Sud-africanii au egalat astfel recordul celeilalte triple campioane a lumii, Noua Zeelandă.

Englezii, care au avut în tribune și un susținător de viță nobilă, pe prințul Harry, rămân cu amărăciunea că au scăpat printre degete cucerirea celui de-al doilea titlu mondial, după acela istoric obținut în 2003, rămas singurul de până acum al vreunei formații din Emisfera Nordică.

Medaliile de bronz au fost cucerite de naționala Noii Zeelande, care s-a impus în finala mică, scor 40-17, în fața Țării Galilor. A fost a treia oară când neo-zeelandezii au terminat pe ultima treaptă a podiumului.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net