Alexandru Dedu a împlinit 49 de ani: ”Nu mi-am serbat niciodată ziua lângă atâtea echipe!”

15 septembrie 2020
article img
Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal

Șeful handbalului românesc își aniversează ziua la Sfântu Gheorghe, acolo unde se află toate echipele din Liga Zimbrilor, pentru competiția care a debutat marți.

Fostul pivot al echipei naționale a României, acum președinte al Federației Române de Handbal, își sărbătorește astăzi ziua de naștere prin muncă. Alexandru Dedu este la Sfântu Gheorghe, acolo unde s-a dat startul campionatului intern la băieți, cu un turneu de trei zile în care se vor juca trei etape.

”Nu mi-am sărbătorit niciodată ziua cu atâția handbaliști. Cu foarte mulți, da, pentru că ziua mea m-a prins de multe ori în turnee, în deplasare, dar nu chiar cu atâția. Nu este ceva inedit că nu sunt acasă de ziua mea, face parte din fișa postului să mă ”prindă” mereu în deplasări”, a declarat Alexandru Dedu.

Șeful handbalului a mărturisit că singurul cadou pe care și-l dorește în acest moment este ca lucrurile să iasă impecabil la Sfântu Gheorghe. ”Mi-ar face plăcere ca acest ultim prim stagiu – mă refer la Cupa României fete, turneul de calificare, Cupa României băieți, plus primele etape ale Ligii Zimbrilor - să se încheie fără evenimente majore. Îmi doresc să arătăm tuturor că din punct de vedere logistic și comportamental suntem ok și că putem face următorul pas în relaxarea condițiilor, pentru că cele două săptămâni de cantonament sunt greu de suportat financiar”, a mai spus  președintele Federației Române de Handbal.

Alexandru Dedu vrea spectatori la meciuri

După meciurile organizate și jucate deja, atât la București, cât și la Sfântu Gheorghe, Dedu a tras o concluzie: handbalul fără spectatori nu este deloc plăcut, așa că va face tot posibilul ca lucrurile să se schimbe. ”O să mă duc în fața guvernanților după aceste evenimente, nu doar cerând, ci arătând, comparând și asumând anumite reguli. Consider că un număr maxim de spectatori raportat la numărul de locuri în sală ar putea să existe”, mai spune Dedu.