Boris Becker, la închisoare pentru sapte ani? Judecătorii l-au găsit vinovat!

Ultima actualizare:

Boris Becker, în vârstă de 54 de ani, unul dintre cei mai prestigioși tenismeni din toate timpurile, riscă ani buni de închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru patru dintre cele 24 de capete de acuzare care au fost formulate împotriva lui în legătură cu falimentul personal pe care l-a declarat în anul 2017. 

Boris Becker riscă ani buni de închisoare Sursă foto: Profimedia
Boris Becker riscă ani buni de închisoare Sursă foto: Profimedia

De trei ori campion la Wimbledon, Boris Becker riscă o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare după ce vineri, 8 aprilie, a fost găsit vinovat pentru încălcarea legilor britanice privind insolvența.

Campionul în vârstă de 54 de ani, a fost acuzat că a ascuns active în valoare de milioane de lire sterline, inclusiv două trofee de la Wimbledon, pentru a nu-și plăti datoriile după falimentul din 2017. Astăzi, la Southwark Crown Court, el a fost găsit vinovat de patru acuzații conform Legii insolvenței și a fost achitat de alte 20 de acuzații.

Citește și: Fiica lui Boris Becker poartă pantaloni minusculi pe stradă

Becker, fost numărul unu mondial în tenis, a declarat că se află în faliment în iunie 2017 din cauza unui împrumut neplătit de peste 3 milioane de lire sterline. Dar a continuat să cheltuiască sute de lire la magazinul universal de lux Harrods, a cumpărat produse alimentare online de la Ocado și s-a răsfățat cu haine de designer Ralph Lauren, potrivit juraților. 

Becker a fost găsit nevinovat la 20 de capete de acuzare 

Becker a fost găsit vinovat de înstrăinarea proprietății în valoare de 426.930 de euro (350.000 de lire sterline) către nouă beneficiari, inclusiv fostele sale soții, Barbara și Sharlely „Lilly” Becker, relatează publicația britanică Daily Mail.

El a fost, de asemenea, condamnat pentru că a încercat să înstrăineze dreptul de proprietate asupra vilei sale „Im Schilling” în valoare de 1,8 milioane de lire sterline din Leimenul natal, Germania, precum și deținerea a 75.000 de acțiuni Data Corp.

Vezi și: Cum arată fiica lui Boris Becker

Boris Becker a fost scutit de toate celelalte acuzații, inclusiv de nepredarea a nouă trofee de tenis, inclusiv cele câștigate la turneele de la Wimbledon din 1985 și 1989, la Australian Open din 1991 și 1996 și la Jocurile Olimpice din 1992. El riscă până la șapte ani de închisoare. Fostul tenismen a fost eliberat pe cauțiune și va rămâne în libertate până la înaintarea sentinței care va fi dată pe 29 aprilie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net