Campioană în cârje. Bârna i-a adus titlul olimpic în tinerețe și a accidentat-o grav la aproape 52 de ani!

Ultima actualizare:

    Simona Păucă, alături de elevele sale din Cluj
Simona Păucă, alături de elevele sale din Cluj

Medaliată cu aur la bârnă, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984, Simona Păucă și-a rupt meniscul pe...bârnă, la antrenamentele pe care le conduce la Cluj.

În urmă cu 37 de ani, echipa feminină de gimnastică a României triumfa în orașul californian. Atunci,  gimnastele au adus țării noastre primul titlu olimpic pe echipe. Din formația de aur condusă de Octavian Bellu a făcut parte și Simona Păucă, gimnastă care s-a mai întors acasă cu „aurul” olimpic la bârnă și cu un „bronz” la individual compus.La aproape patru decenii de atunci, fosta mare gimnastă, devenită antrenoare, e nevoită să se deplasaze în cârje! Din cauza bârnei s-a ales cu o ruptură de menisc și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală. „În 51 de ani și jumătate, am reușit să nu îmi rup nimic...  Și iată că  am făcut-o acum, ca antrenoare.  Să îmi rup meniscul. Cred că bârnei i-a fost dor de mine”, a mărturisit Simona Păucă. Multipla medaliată de la Los Angeles a recunoscut, totodată, că este greu să fii antrenor de gimnastică în aceste vremuri. „Este destul de dificil deoarece am intrat în 2020 cu o grupă de 25 de copii de 5, 6 ani și din septembrie nu a mai venit niciunul. Părinților le-a fost frică să le mai aducă să nu se îmbolnăvească”.

Simona Păucă merge pe mâna Larisei

Simona are doar cuvinte de laudă la adresa Larisei Iordache și este convinsă că liderul echipei naționale de gimnastică va prinde biletul pentru Tokyo! „Are puterea să se califice, să treacă peste acele trei operații, chiar dacă două au fost greșite! Larisa a demonstrat că poate la Europenele de anul trecut. Dacă va ajunge la Tokyo va lua o medalie!”, a concluzionat antrenoarea de azi.

Au venit cu 8 medalii de la Los Angeles

Simona Păucă și-a amintit cu drag că acela care i-a îndrumat primii pași spre gimnastică a fost tatăl ei. ”Am început pe la 5 ani.  Părinții mei m-au susținut foarte mult. Când îmi aduc aminte ce am realizat la Jocurile Olimpice de la Los Angeles mi se umple inima de fericire. Am muncit enorm pentru acele rezultate. Și mă bucur că lumea își mai aduce aminte de noi, de generația veche”. Simona a fost colegă de echipă cu Lavinia Agache, Laura Cutina, Cristina Grigoraș, Mihaela Stănuleț și Ecaterina Szabo. Fetele s-au întors acasă cu opt medalii de aur: cinci de aur (cu echipa, trei câștigate de Ecaterina Szabo, la sărituri, bârnă și sol, precum și una luată de Păucă la sărituri) una de argint (Szabo la individual compus) și două de bronz (Simona Păucă, la individual compus, și Lavinia Agache, la sărituri).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cum să alegi o centrală de apartament?
image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Echipa nationala a Romaniei (Sportpictures) jpg
Edward Iordanescu (Sportpictures) jpg
Daniel Paraschiv (Facebook) jpg
Ianis Hagi (Sportpictures) jpg
Florin Nita (Sportpictures) jpg
Mbappe (EPA) jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net