Constantin Din vrea să-l detroneze pe Alexandru Dedu din fruntea handbalului

Se încing apele în handbalul românesc. Programate la finalul lunii martie, alegerile viitoarei structuri de conducere au împărțit deja lumea acestui sport în două tabere. Cea care vrea schimbarea îl susține Constantin Din, contracandidatul actualului președinte, Alexandru Dedu. Fostul arbitru internațional și-a prezentat principalele proiecte cu care se speră să câștige alegerile.

Constantin Din (dreapta) e susținut de Narcisa Lecușanu și de fostul arbitru Sorin Dinu
Constantin Din (dreapta) e susținut de Narcisa Lecușanu și de fostul arbitru Sorin Dinu

Constantin Din a organizat la Sala Polivalentă o întâlnire cu nouă reprezentanți ai unor companii puternice din România care s-ar putea alătura handbalului în următoarea perioadă, în cazul în care el va fi ales președinte. A urmat o discuție de mai bine de o oră despre relația business-sport, în care fiecare dintre invitați și-a expus părerea.

La eveniment au fost prezenți, în afara Narcisei Lecușanu, alte nume importante care-l susțin pe Constantin Din, precum Viorel Mazilu, Alin Șania sau Sorin Dinu.

Constantin Din, alături de fostul internațional Viorel Mazilu
Constantin Din, alături de fostul internațional Viorel Mazilu

Iată cele mai importante declarații făcute de Constantin Din în prezentarea programului său.

Despre alegeri: ”Unul dintre programele extrem de importante pe care le voi dezvolta în calitate de președinte al FRH este programul carierei duale: mentorat și pregătire în handbal, dar și dezvoltare personală. Juniorii vor avea acces la consiliere în educație și la întâlniri periodice cu reprezentanți din lumea business-ului românesc”.

Despre educație: ”În cazul seniorilor, chiar dacă programul acestora și stilul lor de viață se învârte în jurul pregătirii lor handbalistice, asta nu înseamnă că viața lor trebuie să se termine odată ce nu mai sunt sportivi de performanță. În acest sens, sportivii vor primi susținere din partea FRH pentru a fi complet pregătiți să își înceapă o nouă carieră în viață, conform așteptărilor lor”.

Despre zona de business: ”Am obținut deja acordul unor companii private de a veni în viitorul apropiat alături de FRH, ca parteneri dispuși să sprijine financiar fiecare competiție de copii și juniori. Obiectivul meu este acela de a ajuta cluburile de copii și juniori, în vederea reducerii presiunii financiare pe care o au astăzi și de a sprijini, îndruma și susține tinerii talentați la fiecare pas în drumul lor, indiferent de statutul lor social”.

Despre viitor: ”Iubesc România şi vreau să redevenim o forţă în handbalul mondial. Este foarte important ca acest proces să înceapă de jos, dar în acelaşi timp şi de sus, pentru a da un semnal. Pentru că trebuie să recunoaştem că în momentul de faţă handbalul românesc are probleme”.

Despre copii și juniori: ”Cea mai mare problemă pe care am identificat-o în handbalul românesc e că nu știm să ne creștem copii. E nevoie de schimbare, avem multe probleme în handbal care trebuie rezolvate urgent”.

Constantin Din, care și-a lansat candidatura pe 28 septembrie 2022, a menționat că ”performanțele” actualei conduceri a FRH l-au determinat să-și asume candidatura. El și-a prezentat atunci o parte din programul cu care dorește să-i convingă pe oamenii de handbal din România să-l aleagă în funcția de președinte al federației.

”Vreau să aduc bani în handbal, nu să câștig”, a declarat Constantin Din, care este om de afaceri. Absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, Din a fost un foarte apreciat arbitru internaţional. El a oficiat zeci de meciuri la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale sau Campionatele Europene.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net