CS Rapid a transferat o handbalistă care a evoluat în echipa Spaniei

Ultima actualizare:

Clubul Sportiv Rapid a anunțat că a transferat-o pe jucătoarea spaniolă Irene Espínola Perez (39 de ani). Aceasta va evolua la gruparea bucureșteană din anul competițional viitor. Interul dreapta a semnat un contract valabil până în 2023. Rapid este lider în Liga Florilor, având 5 puncte în plus față de CSM București și SCM Rm. Vâllcea. 

Irene Espínola Perez a ocupat locul 4 la CM din 2021 (Foto: Facebook / Irene Espínola Perez)
Irene Espínola Perez a ocupat locul 4 la CM din 2021 (Foto: Facebook / Irene Espínola Perez)

Născută la Almunecar, în 19 decembrie 1992, Irene Espínola Perez a evoluat în cariera sa la echipe precum CBF Elda (2010-2013), Oviedo BF (2013-2016), BM Zuazo (2016/2017), Borussia Dortmund (2017/2018) și Neckarsulmer SU (2018-2021). În decembrie 2021, a participat cu echipa Spaniei la Campionatul Mondial, disputând finala mică împotriva Danemarcei.

Rapid este lider autoritar în Liga Națională

Gruparea giuleșteană se întărește, așadar, pentru anul competițional viitor, unul î care are mari șanse să participe în cupele europene. Rapid este lider în Liga Națională, având un avans de 5 puncte față de urmăritoarele sale, ampioana en titre CSM București și fosta campioană SCM Rm. Vâlcea. În ultimul meci, giuleștencele s-au impus cu 24-21 (10-10) la Bistrița, în fața unei alte formații puternice din campionat. Următoarea rundă din campionat se ve desfășura între 19 și 26 ianuarie.

Iulia Dumanska a semnat cu Gloria Bistrița

Nici învinsa Rapidului nu stă degeaba în această perioadă. Gloria Bistrița a anunțat, deunăzi, că și-a asigurat serviciile portarului naționalei, Iulia Dumanska. ”După o experienţă în Croaţia, am ales ca pentru sezonul următor să mă întorc acasă, în România. Am hotărât să accept oferta celor de la Gloria Bistriţa, alăturându-mă proiectului lor ambiţios”, a anunţat handbalista care evoluează acum la Podravka.

Iulia a subliniat că perioada pandemică a fost dificilă de petrecut printre străini, dar şi benefică. ”Perioada de pandemie petrecută în locuri unde la început nu cunoşteam pe nimeni a fost destul de dificilă, dar totodată benefică. Însă, până la vară, când mă voi alătura echipei din Bistriţa, sunt concentrată pe obiectivele echipei din Podravka”.

Iulia Dumanska s-a transferat în mai 2020 la Podravka Koprivnica de la SCM Râmnicu Vâlcea, cu care cucerise titlul naţional în 2019. Ea a semnat un contract valabil două sezoane. Aceasta s-a născut în 15 august 1996, în localitatea Horodenka din Ucraina. La 14 ani, a plecat să joace în România, iar în 2016 a obţinut cetăţenia română şi a început să evolueze pentru echipa naţională. În cariera ei, Dumanska a mai jucat la Baia Mare şi la Craiova.

Gloria Bistriţa a anunţat, tot duminica trecută, şi transferul altor două componente ale naţionalei: Cristina Laslo (Minaur Baia Mare) şi Bianca Bazaliu (Podravka).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net