De neoprit: David Popovici a luat 6 medalii de aur și merge la Olimpiadă

Ultima actualizare:

Șase medalii a reușit David Popovici să cucerească la Campionatul Național de înot pentru seniori, acolo unde a consemnat și calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, programate în 2024. 

image

„Cine spune că nu e obosit, în ultima zi de concurs, minte. Sunt obosit. Vreau să văd de ce sunt în stare. Vreau să fiu un înotător cât mai complet. Pentru JO va trebui să îmi calculez şi mai bine programul. Voi merge la JO. Am reuşit să fac (n.r. să reușească această calificare) pentru că mi-am propus. Nu e nicio grabă, aşa am spus, zilele trecute. Atunci când nu-ţi doreşti ceva cu orice preţ, reuşeşti să atingi. Îmi propun foarte multe. Nu mi-am propus nimic, încă, pentru Paris. La fiecare competiţie ne propunem eu şi antrenorul meu doar să fim ignoranţi faţă de limite.

E al doilea sportiv care reușește calificarea la JO 2024

Participând în cât mai multe probe mă ajută să experimentez și să mă extind. Sunt încă tânăr și nu vreau să mă blochez pe o singură probă. Așa că profit de astfel de competiții, cu o miză nu atât de mare, și sper ca în viitor sau în cel apropiat să pot să concurez și la competiții cu o miză mai mare”, a comentat David Popovici ultima sa săptămână. Per total, românul s-a impus la Campionatul Național la probele de 50 de metri liber, 100 de metri liber, 100 de metri spate, 50 de metri fluture şi 400 metri liber.
David Popovici a participat la competiția din Otopeni, după un cantonament de pregătire în Spania, la Tenerife (Spania), desfășurat în luna februarie.
În urma calificării sale la Olimpiadă, David Popovici devine al doilea sportiv care îndeplineşte baremul de calificare pentru JO Paris 2024 în numele României, după atleta de la maraton Delvine Relin Meringor, legitimată la Steaua, pentru care însă mai sunt niște proceduri în curs de derulare pentru a fi acceptată. De altfel, competiția de la Paris va fi a doua ediție din cariera românului, după cea de la Tokyo, din 2020.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net