David Popovici revine în forță: românul, lider în două probe din Elveția

Ultima actualizare:

David Popovici revine în forță în natație, românul reușind să se impună, în acest weekend, în două probe. Recordmanul mondial de la 100 de metri liber a participat la un concurs în Elveția, memorialul „Michel Bally”, acolo unde a avut ocazia să își testeze forma actuală. 

David Popovici, în formă maximă (FOTO: Getty Images)
David Popovici, în formă maximă (FOTO: Getty Images)

La cei 19 ani ai săi, sportivul a câștigat ambele probe disputate sâmbătă: la 400 de metri liber s-a impus cu timpul de 3:48,25, iar la 200 de metri liber, românul a câștigat cursa în 1:43,58. Din programul său mai fac parte cursele de duminică, la 100 de metri liber și la 50 de metri liber.

Jocurile Olimpice, marea miză pentru anul viitor

În vara aceasta, David Popovici a avut un „test” important pentru mentalul său și modul în care se raportează la performanță. Cu toate că românul nu a reușit să-și apere medalia de aur cucerită, anul trecut, la Campionatele Mondiale și a terminat finala probei de 100 de metri pe locul șase, la revenirea sa în țară a avut un discurs matur și asumat. Între timp, tânărul înotător a continuat pregătirea fizică în România și începându-și studiile la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii București. 
De altfel, David Popovici se pregătește de o perioadă importantă. „Urmează Campionatele Naţionale în bazin scurt, din 9-12 noiembrie şi Campionatele Europene, în decembrie. Este posibil să mai mergem la o competiţie, dar n-am luat o decizie, în acest sens”, a declarat antrenorul său, Adrian Rădulescu, potrivit Agerpres. Marea miză din viitorul apropiat al lui David Popovici o reprezintă Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru a se putea concentra total pe acest obiectiv, recordmanul mondial la 100 metri liber nu va lua parte la Campionatele Mondiale găzduite de Qatar, din luna februarie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net