Destin frânt la 13 ani! Andreea Maria Șomoi călca pe urmele mamei în handbal

Ultima actualizare:

Drama familiei Șomoi a șocat întreaga lume a sportului. Decesul micuței Andreea Maria Șomoi, la nici 13 ani, din cauza unei boli necruțătoare care s-a manifestat agresiv, a luat prin surprindere pe toată lumea, mai ales că familia Șomoi este cunoscută în Zalău prin trecutul ei sportiv, mama, tatăl, dar și fratele vitreg practicând handbal sau volei.

Andreea Maria Șomoi, alături de mama ei, Ana Maria, în urmă cu doi ani (FOTO: Facebook)
Andreea Maria Șomoi, alături de mama ei, Ana Maria, în urmă cu doi ani (FOTO: Facebook)

Ana Maria Șomoi a fost vicecampioană mondială la handbal

Ana Maria Șomoi, fostă Lazer, mama micuței, este cea mai cunoscută sportivă din familie. Fostă vicecampioană mondială la handbal, multiplă participantă la Mondiale și Europene, campioana națională în România și în Ungaria, aceasta s-a retras din activitate în urmă cu șapte ani, în 2014, la cinci ani după ce născuse, la 23 ianuarie 2009, o minune de fetiță: Andreea Maria.

Andreea Maria Șomoi a decedat la exact un an de la diagnosticarea bolii

Din păcate, la nici 13 ani, aceasta a decedat din cauza unei boli incurabile marți, 14 decembrie 2021, pe patul unui spital din Cluj-Napoca, la fix un an de când fusese diagnosticată cu o boală necruțătoare. Fetița a luptat eroic, era un adevărat exemplu pentru toți pacienții aflați în aceeași situație, însă în urmă cu o zi inimioara a încetat să-i mai bată. Părinții au anunțat că miercuri seara, la ora 19.00, la capela cimitirului din Zalău, va avea loc priveghiul, iar joi, de la ora 13.00, va avea loc slujba de înmormântare.

Andreea Maria Șomoi, alături de mama ei, Ana Maria, acum doi ani (FOTO: Facebook)
Andreea Maria Șomoi, alături de mama ei, Ana Maria, acum doi ani (FOTO: Facebook)

Povestea de iubire a părinților e una demnă de filme

Povestea de iubire dintre părinții micuței Andreea Maria Șomoi a început în 2003, în sala Polivalentă din Zalău. Ana Maria Lazer era una dintre vedetele formației de handbal Silcotub Zalău, unde se transferase în 2001, iar Gabriel Șomoi tocmai încheiase cariera de jucător de volei la Elcond Zalău și se angajase ca polițist. Iubirea dintre cei doi a înflorit cu fiecare zi care trecea și, în 2005, cei doi s-au cununat civil. Povestea acelei nunți a fost una specială, pentru că a avut loc la câteva zile după ce Ana Maria devenea vicecampioană mondială. Mai mult, handbalista a aflat că urmează să se căsătorească abia când a revenit în țară de la Mondiale, cu două zile înaintea evenimentului!

”Am o surpriză extraordinară pentru ea, pentru că pe 21 decembrie ne căsătorim. Ea încă nu știe nimic despre asta. Am reușit să o păcălesc, spunându-i că durează ceva timp până ies actele. Acum vom face doar cununia civilă, nunta și luna de miere fiind programate pentru vara viitoare”, declara emoționat, în decembrie 2005, Gabriel Șomoi la aeroport, când o aștepta cu un buchet de flori și un urs uriaș de pluș pe viitoarea ei soție. Ceremonia a fost oficiată de primarul de atunci al Zalăului, Victor Radu Căpâlnașiu.

Încă de atunci, cei doi și-o doreau foarte mult pe Maria Andreea. ”Ne dorim foarte mult un copil. Inițial, amândoi stabiliserăm ca peste un an și jumătate să se retragă, pentru că în viață mai sunt și alte lucruri importante, nu doar sportul. Acum însă, după acest succes extraordinar, lucrurile se mai pot schimba”, a completat atunci Gabriel, nebănuind că viitoarea lui soție va mai juca la nivel înalt până în 2014.

Ana Maria Șomoi a jucat pe postul de pivot (FOTO: Mediafax)
Ana Maria Șomoi a jucat pe postul de pivot (FOTO: Mediafax)

Micuța Andreea Maria Șomoi a făcut handbal

Ceremonia religioasă a avut loc în luna iulie 2006, iar nașă le-a fost coechipiera miresei de la lotul național, Mihaela Tivadar - în prezent antrenoare - iar în 23 ianuarie 2009 s-a născut Andreea Maria. Cum de mică a mers la meciurile mamei ei, aceasta a vrut să-i calce pe urme, astfel că acum 4 ani, la deschiderea Handbal Club Valeria Motogna, clubul particular deținut de fosta internațională cu același nume, micuța a fost printre primele sportive legitimate. Bucuria jocului era și mai mare, deoarece antrenoare îi era chiar mama ei, Ana Maria Șomoi, care îi este în continuare alături Valeriei Motogna în acest proiect.

Familia Șomoi în urmă cu trei ani, când toate lucrurile erau perfecte (FOTO: Facebook)
Familia Șomoi în urmă cu trei ani, când toate lucrurile erau perfecte (FOTO: Facebook)

Fratele vitreg al Andreei Maria Șomoi a fost voleibalist

Andreea Maria nu era singura membră a familiei care i-a călcat pe urmele sportive unui părinte. Gabriel Șomoi, tatăl ei, mai are un băiat dintr-o căsătorie anterioară, Paul, care este voleibalist. Născut la 14 iulie 1998, acesta i-a călcat pe urme tatălui său și a urmat o carieră în volei. Format la CSS Zalău, el joacă pe poziția de centru și a făcut parte din lotul Volei Club Municipal Zalău care în 2017 cucerea titlul național în campionatul masculin. A mai evoluat la VCM Piatra Neamț și la Unirea Dej. S-a retras în acest an pentru a urma o carieră în jandarmerie sau poliție, precum tatăl său.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net