Echipa feminină de volei a României a făcut senzaţie în Belgia

Ultima actualizare:

    România are şanse mari să se califice la CE de volei * Foto: CEV
România are şanse mari să se califice la CE de volei * Foto: CEV

Tricolorele au câştigat primul turneu de calificare la Campionatul European de anul viitor. Şi cum "decisivul" se joacă la Constanţa, între 28 şi 30 mai, România are şanse mari să revină în elita continentală.

Absenţa valoroasei Carmen Ţurlea a fost suplinită de celelalte componente ale lotului naţional cum nu se poate mai bine. Şi deşi eşecurile cu Ungaria, din urmă cu zece zile, au stârnit îngrijorare, primul turneu de calificare la Campionatul European de anul viitor a arătat o altă faţă a echipei României.

Meciul cel mai important a fost, fireşte, cu Belgia, gazda acestui turneu (s-a jucat la Hasselt). Şi tricolorele au făcut un meci de excepţie ilustrat şi de diferenţa categorică la care au câştigat pe seturi: 3:0 (8, 10, 23)! Cu experimentatele Iuliana Nucu şi Mirela Corjeuţanu de netrecut la blocaj, cu talentata Nneka Onyejekwe imbatabilă în atac, echipa noastră s-a distanţat din start, conducând cu 6:2 şi 11:2. Setul 1 a fost câştigat cu 25-8, situaţie mai puţin întâlnită la un asemenea nivel. Belgia a avut mari probleme la preluare şi în setul 2. Aşa că situaţia s-a repetat: 25:10 pentru România! În ultimul gazdele au încercat să reintre în joc, au opus o mai mare rezistenţă, însă tricolorele s-au mobilizat şi au câştigat cu 25:23, obţinând o victorie la "ZERO" care le deschide drumul spre Euro 2011. Un joc foarte bun a făcut Daiana Mureşan, care a reuşit cel mai mare număr de puncte dintre jucătoarele care au evoluat în acest meci: 16.

Desemnat astă iarnă antrenor principal, sârbul Darko Zakoc a comentat evoluţia naţionalei noastre: "Am făcut două seturi perfecte. Serviciul şi blocajul au funcţionat superb astăzi. După ce am câştigat uşor primele două seturi s-a observat o oarecare lipsă de concentrare în ultimul. Felicit echipa Belgiei pentru modul curajos în care a jucat în setul trei. Sunt fericit pentru acest rezultat".

Antrenorul Belgiei, Gert Vande Broek a declarat la final că "România a fost foarte puternică. Dacă ne uităm pe statistică observăm că noi am avut doar 28% în atac, iar România 58%. Cheia meciului a fost blocajul. România a avut o apărare tare. E o echipă puternică, răbdătoare şi experimentată. Am avut o revenire în setul trei, însă nu şi norocul din meciul cu Slovenia".

De remarcat că din echipa Belgiei a lipsit coordonatoarea Frauke Dirickx, cea care a jucat la Metal Galaţi în 2009 şi care anul acesta s-a calificat cu Fenerbahce în finala Ligii Campionilor.

În afara victoriei cu Belgia România a depăşit Slovenia şi Suedia cu acelaşi scor, 3:1.

Următorul turneu (şi ultimul) se va desfăşura la Constanţa, între 28 şi 30 mai. Prima clasată se califică la turneul final al CE, iar a doua merge în "baraj".România a aliniat următorul sextet de bază: Diana Neagu (2 puncte) - Mirela Corjeuţanu (14p), Nneka Onyejekwe (7p), Daiana Mureşan (16p), Florentina Nedelcu (9p), Iuliana Nucu (11p) - Nicoleta Manu (libero).

La meciurile din Belgia au mai participat Claudia Gavrilescu, Alexandra Trică, Elena Zaharia, Alina Albu, Sabina Miclea. Grupa E Turneul 1 (Hasselt - Belgia)ROMÂNIA - Slovenia 3:1 (-18, 21, 15, 19)Belgia - Suedia 3:0 (14, 13, 15)Belgia - ROMÂNIA 0:3 (-8, -10, -23)Suedia - Slovenia 0:3 (-13, -19, -19)Slovenia - Belgia 2:3 (-21, -16, 14, 21, -12)Suedia - ROMÂNIA 1:3 (-14, 19, -18, -15)

 Clasament1. ROMÂNIA 6 puncte (9:2)2. Belgia 5 puncte (6:5)3. Slovenia 4 puncte (6:6)4. Suedia 3 puncte (1:9) Turneul 2 (Constanţa - România)28 maiBelgia - Slovenia (ora 17.00)Suedia - ROMÂNIA (ora 20.00)29 maiBelgia - Suedia (ora 17.00)Slovenia - ROMÂNIA (ora 20.00)30 maiSuedia - Slovenia (ora 17.00)ROMÂNIA - Belgia (ora 20.00)Prima clasată se califică direct la turneul final al CE, iar a doua va participa la meciuri de baraj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
FCSB (Sportpictures) jpg
Neil Lennon, antrenor la Rapid (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Toni Kroos (EPA) jpg
Mihai Chiruta (Facebook) jpg
Dinamo Csikszereda (Sportpictures) jpg
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net